USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міський голова Луцька відкрив незаконно збудований об’єкт?

28 Серпня 2013 19:30
24 серпня відбулося пафосне відкриття майданчика для дитячих розваг «Луцький Діснейленд». Такий своєрідний подарунок дітлахам та їхнім батькам урочисто презентував не хто інший, як Луцький міський голова Микола Романюк.
У щільному графіку святкових заходів та, принагідно, у власний день народження міський голова спеціально «викроїв» годину, аби особисто презентувати городянам об’єкт і продемонструвати, як їм неймовірно пощастило біля такого дбайливого мера і такої добропорядної інвесторки.
На підготовчій стадії зведення дитячого містечка довкола цього питання точилися неабиякі суперечки. Звести ніби-то масштабний комплекс для розваг дітлахів взялася місцева бізнес-вумен Алла Рожанська. Тож ділова пані попрямувала у мерію і швиденько поклопоталася про виділення їй ласого шматочка землі у самому центрі міста, інформує Під прицілом.
Як не дивно, міська влада з дозволом не забарилася, і буквально одразу виконком голосує «за» надання підприємцю Аллі Рожанській земельної ділянки площею 80 соток одразу при вході в центральний парк культури й відпочинку імені Лесі Українки, дозволу на встановлення кількох платних атракціонів та кафе-кондитерської. І на радощах, що в місті з’явиться власний «Діснейленд», посадовці усі преференції надали підприємцю задурно і навіть не визначили скільки часу забудовниця може користуватися комунальною землею в рекреаційній частині міста.
Проте, оптимізм міських керівників розділили далеко не всі городяни. Депутат Луцької міської ради Роман Бондарук засумнівався у законності надання ділянки без аукціону конкретній комерсантці і запропонував здійснити перевірку рішення на предмет виявлення порушень. Однак, цим він дуже образив луцького мера, який на зауваження молодого депутата відреагував, як на не бажання обранця облагородити місто. Тож прокуратура міста подала позов до адмінсуду. Однак, прокурори не зуміли правильно оформити документи, які мали б засвідчувати їхні вимоги щодо заборони будувати дитяче містечко на території Центрального парку культури, тож їхні докази були повністю спростовані.
Між тим забудовниця була настільки впевнена у своїй перемозі, що взялася за роботу ще не дочекавшись рішення суду. І тут противники «Діснейленду» по-луцьки вгледіли порушення закону. Для свого диво-містечка Рожанська стала зводити фундамент. Тобто, про жодні тимчасові споруди уже й не йшлося. Таким чином на ділянці, якій навіть не присвоїли адреси, уже з’явилася повноправна господиня. Ще б пак, адже діяла вона, маючи впливового покровителя в особі самого мера Миколи Романюка. Який мало того, що намагався скрізь забезпечити їй «зелене світло», так ще й ревно дбав, щоб ніхто й ніде ненароком не зіпсував ані, як він запевняв, чесних намірів, ані доброго імені достойної городянки Алли Рожанської.
Таким чином під прикриттям безкорисливості й благородства справу завершили. Поки відбувалося будівництво, Микола Романюк не забував роздавати подяки та похвали Рожанській і, як щедрій інвесторці міста, і як благочинниці, і як свідомій мешканці Луцька. Досьє Алли Рожанскої навіть розмістили на сайті Луцькради серед імен відомих людей в рубриці «ними пишається місто». Між тим, 31 травня цього року, в Луцькому міськрайонному суді довели, що у 2011 році Алла Рожанська підробила документи та присвоїла холодильне обладнання. Проте, кримінальне провадження одразу закрили по амністії.
Зважаючи на те, що службовці, які б мали стежити за дотриманням закону, прикривають очі і на відверте захоплення громадського майна, то Аллі Рожанській таки дійсно було що святкувати на День незалежності – і відкриття чергового об’єкта збагачення, і День народження найголовнішого у Луцьку лобіста – міського голови Миколи Романюка.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
109 Показати IP 28 Серпня 2013 21:00
Капец.Як хочеш шо зробити,то роками будеш бігати в архітектуру і переробляти по 10раз,шоб як на сесію пройде,то щиро відмовлять.А тут цій панянці так гарно посприяли.Гроші - велика річ.Покровителі нині недешеві, особливо такі як мер
102 до 109 Показати IP 29 Серпня 2013 08:53
міський голова просто підтримав гарну ідею! це ж на лигарню звели, де бухають і дівок знімають!
вася до 102 Показати IP 30 Серпня 2013 12:32
лигарня по закону то полiзнiше чим оце i вiдпочити там мона, i дiвки провiренi
стб до 109 Показати IP 30 Серпня 2013 08:43
Однак, прокурори не зуміли правильно оформити документи, які мали б засвідчувати їхні вимоги щодо заборони будувати дитяче містечко на території Центрального парку культури, тож їхні докази були повністю спростовані. звільнити всіх прокурорів, що готували подання, за невідповідність займаним посадам. бо очевидно, що неправильно оформили спеціально, взяли гроші.
Наташа Показати IP 28 Серпня 2013 21:27
Як добре мати, зв"язки.
Антон до Наташа Показати IP 28 Серпня 2013 21:59
cтатеві, напевно
Болодя Показати IP 28 Серпня 2013 22:01
миколка все гівнішає і гівнішає
juhg Показати IP 28 Серпня 2013 22:50
це попередній мер таке пише? гівнішає
Просто Показати IP 28 Серпня 2013 23:14
власниця - добра знайома пана мера і той віддав в оренду подружці чудову ділянку за 1 грн. А ШО? КРАСІВО)))
Лучанин Показати IP 29 Серпня 2013 01:54
"Буратіно", "Диснейленд" ... Скільки ще місто гадити буде?
вітя до Лучанин Показати IP 29 Серпня 2013 09:07
Слухайте! народ, відкрийте очі! я не хвалю мера! є й плюси і мінуси, але, об_єктивно він найбільше зробив для нашого міста! і продовжує робити! серед всіх мерів - найбільше дбає про лучан!
віті до вітя Показати IP 29 Серпня 2013 14:04
ага, туйню побудував, туйню на зупинці причепив... далі рахувати? а що двйсно важливого і потрібного? буратіно?
Софія Показати IP 29 Серпня 2013 08:41
Що не кажіть, а жаба наша тваринка. Хтось працює, а когось беруть завидки. Діти мають де погратися, та порадійте за інших!
мама Показати IP 29 Серпня 2013 08:43
Відпочивали там на свято. Сподобалось дітлахам. Звичайно, підприємець заробить гроші, але й городянам розважитись буде де. Ну хіба ж це погано? А категорія незадоволених завжди є. Можливо вони фінансово спроможні відкрити такий заклад? Вперед. Ми будемо вдячні.
лучанка Показати IP 29 Серпня 2013 08:46
Хай краще будяки ростуть по пояс, тоді мабуть, були б усі задоволені. А якщо діти матимуть, де гратися, то це недобре? Дякую за хорошу ініціативу!!!
Володимир Показати IP 29 Серпня 2013 08:46
Шановні, заздріть мовчки! люди вклали зусилля і гроші задля зведення хорошого закладу для дітей, яких у нашому місті немає! гарна підприємницька ідея. а то тільки зводять кафе та бари для відвідувачів за 18. а про дозвілля дітей забули! бажаю процвітання бізнес-ідеї!
Іванка Показати IP 29 Серпня 2013 08:48
А, можливо, на це містечко,хтось інший кинув оком? І хотів там пивнушку збудувати? Тому й такі невдоволені...
гіпотеза Показати IP 29 Серпня 2013 08:52
Хто відпочивав у цьому ленді і йому сподобалось - знайте вартість цієї дялянки - мільйони, а це обіди в садочках і школах ваших дітей!!!!! Платіть двічі!
Максим Показати IP 29 Серпня 2013 08:52
А Романюку потрібно подякувати, за його роботу. За його терпіння і вміння. Він молодець!
Олег Показати IP 29 Серпня 2013 08:58
Якби у мене були гроші, я також будував би для своїх людей, а не переправляв гроші на закордонні рахунки. Молодець панянка, ще така молода, а вміє працювати, побільше б таких господарників, більше було б толку.
Ахах до Олег Показати IP 11 Жовтня 2013 18:00
хороший жарт! як вона вміє "працювати" всі вже зрозуміли з цих документів)) І сорокет - вже не перша молодість, як там у класиків? "Молодая была уже не молода"
Ага Показати IP 29 Серпня 2013 09:11
Ну сперла тетка холодильники, так що? Тепер, напевно, в діснейленді стоять))
234667 Показати IP 29 Серпня 2013 09:13
час спливає,поки при посаді романюку ще треба багато встигнути відкрити незаконних об"єктів, для того він туди і пішов, бухати і штани протирати
Льошик Показати IP 29 Серпня 2013 09:14
А наш мер ще той хапуга.
i ще Показати IP 29 Серпня 2013 09:24
про дитину не думала, коли крала і підробляла документи? А коли визнали винуватою, прикрилася дитиною для амністії ..
свідок Показати IP 29 Серпня 2013 09:27
Романюку не треба красти. Він - забезпечена людина. А всі його дії спрямовані на розквіт міста та благо лучан. Недоброзичливці заздрять успіхам міського голови, які працює, дійсно, на благо громади. Ми з вами, Миколо Ярославовичу!!!
Роман Показати IP 29 Серпня 2013 09:51
Роман Б. Никак не успокоится, что не ему достался лакомый кусочек рядом с его домом. Вах вах... Мало ему ОСББ.
Бздинь Показати IP 29 Серпня 2013 10:01
а чого ця рожеподібна не назвала цей обєкт "Мадагаскар 2"? А щодо "успіхів міського голови", то вони дійсно є і це незаперечливий хвакт, декларація тому підтвердження, тільки чомусь у ній грошова одиниця вказана неправильна...Ги...
лучанин Показати IP 29 Серпня 2013 11:11
Прокинулися в мерій працівники і знову давай з самого ранку мера хвалити. Ви чергування і на ніч робіть, щоб позитивні коментарі писати скільки він хорошого наробив і скільки землі роздав і ще роздасть безплатно своїм родичам, друзям, бізнесменам.
читач Показати IP 29 Серпня 2013 11:28
Вперше пишу коментар на цьому сайті. Давно спостерігаю певну тенденцію - замовні статті із бажанням очорнити Романюка і постійні недолугі коментарі дописувачів. Вірно хтось написав - краще хай ростуть на тому місці будяки, буде постійний бруд і калюжі? Постійна "жаба", "хай в сусіда корова здохне..." - оце наші національні риси, плюс залишки совкового менталітету. Маєте фінансові можливісті зводити аналогічні Діснейленди - давайте озвучуйте, звертайтесь, збирайте прес-конференції що вам не дають реалізувати свої інвестиції. Тоді будемо і дивитись, як себе веде міська влада - на благо міста чи ні. Розумники чи "замовники". Є така приказака - "Якщо ти такий розумний, то де твій мільйон?".
777 Показати IP 29 Серпня 2013 11:35
Когось "жаба" давить, що не він має відношення до цього куточка! Потрібно дякувати тим, хто той куточок облаштував, хто вклав в той бізнес власні кошти. Спитайте у бабусь, дідусів, батьків, які приводять в той куточок на атракціони своїх внуків, дітей-чи потрібні такі розваги для дітей? Потрібні. І такі куточки потрібні для лучан в різних районах нашого міста! Молодці!
109 до 777 Показати IP 29 Серпня 2013 11:53
Ви просто не працювали з нашою владою тісно, або у вас звязки.Я ж не раз.Там швидко дозвіл зробити кавуни продавати, а якщо якийсь обєкт,що приносить кошти, то який би кльовий він не був, можна тисячі переваг назвати, але дозвіл ніхто не дасть.ТРЕБА щоб хтось кришував. Це все дуже добре, що зробили.Але не забувайте, за вартість ділянки, бо все недоотримане бюджетом міста осідає в чиїхось кишенях
Факт Показати IP 29 Серпня 2013 12:37
1. Холодильник таки вкрала. 2. Земельна ділянка віддана без конкурсу, а це порушення Закону. 3. Простому пересічному такого сприяння зі сторони мерії і лохотворчості з боку прокуратури ми не бачимо. 4. Бюджет міста не отримав кошти.
Антоша до Факт Показати IP 29 Серпня 2013 14:16
100 проц правди, вона ж його...КРАЛЯ ))))
лучанину Показати IP 29 Серпня 2013 13:54
І вам необхідно цілодобово чергувати, щоб побільше замовних негативних коментарів написати
Луцьк до лучанину Показати IP 29 Серпня 2013 16:49
ТЦ "Буратіно" також замовний негатив?
Лучанин Показати IP 29 Серпня 2013 21:44
З завтрішнього дня пишем заяви на інші ділянки парку і тоді побачим як буде діяти Романюк Оце буде цікаво

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus