USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький міський голова поділився з мером Кременця досвідом реалізації міжнародних проєктів

3 Лютого 2022 20:29
3 лютого до Луцька завітала делегація з Кременецької міської громади, що на Тернопільщині, на чолі з міським головою Андрієм Смаглюком.

Гості приїхали до нас, аби вивчити досвід Луцької міської ради у питанні реалізації міжнародних проєктів.

Міський голова Ігор Поліщук привітав їх у Луцьку та зауважив, що уже успішно реалізовано безліч проєктів у різних сферах життєдіяльності міста. Про це повідомляють на сайті Луцькради.

Зокрема він зауважив, що завершується реалізація міжнародного проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам'яток історичної та культурної спадщини у Луцьку та Любліні». У його рамках здійснено ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятках архітектури – монастирі єзуїтів та башті князів Чорторийських з муром, а також – благоустрій прилеглих територій.

Тут також буде відкрито інтерактивний музей-майстерню лицарства та середньовічних часів, встановлено механізовану фігуру монаха, облаштовано шоломи віртуальної реальності тощо.
Ігор Поліщук розповів, що триває реалізація спільного з ЄБРР проєкту «Модернізація системи централізованого теплопостачання м. Луцька», у рамках якого встановлено котел на альтернативному паливі, замінено частину мереж, модернізують теплові пункти. Важливим моментом стало встановлення за грантові кошти 250 ІТП. Цьогоріч у планах встановити ще сотню. Це дає значну економію на енергоносіях.

За словами міського голови, у співпраці з Краєм Ліппе вдалося реалізувати проєкт з встановлення дев’яти «розумних зупинок» та 22 інформаційних табло, що показують розклад руху тролейбусів і маршруток.

Цьогоріч у планах – встановити ще 15 розумних зупинок за кошти міста.
Також у рамках проєкту «Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька Волинської області» місто отримало вже 21 новий тролейбус. Загалом їх буде 29.

Важливою для Луцька є й співпраця з НЕФКО. Завдяки реалізації уже третього спільного проєкту вдалося термомодернізувати більш як тридцять закладів бюджетної сфери. Ігор Поліщук зауважив, що нині ці будівлі теплі, енергоощадні та є окрасою своїх мікрорайонів.

Крім того, у рамках проєкту «Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма та Луцька» проведено реконструкцію мереж зовнішнього освітлення на двох магістральних вулицях.

Ігор Поліщук наголосив, що це стимулювало до заміни старих ламп на нові енергозберігальні на більшості магістральних вулиць. За його словами, цьогоріч планують завершити роботи з встановлення LED освітлення на усіх основних великих вулицях.

Реалізовують і проєкти щодо модернізації системи водопостачання та водовідведення.
Кременецький міський голова Андрій Смаглюк подякував за зустріч. Він зазначив, що їхня громада нині активно працює над написанням різноманітних проєктів, аби залучити кошти міжнародних інституцій у різні сфери.

Однак, зауважив він, досвіду в них у цьому питанні ще мало і хочеться його перейняти у інших міст, які є вже успішними в цьому плані. Андрій Смаглюк відзначив успіхи Луцька у питанні залучення кредитних та грантових коштів.

Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus