USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Ні краплі спиртного за 20 років», – анонімні алкоголіки у Луцьку

21 Липня 2016 15:16
Перша група анонімних алкоголіків у Луцьку з’явилася 27 років тому. Вона була й однією з перших загалом по Україні, приблизно в той же час запрацювали такі групи в Києві й Одесі. Зараз ті, хто покинув пити, і ті, хто усвідомив свою проблему й вирішив її позбутися, збираються у восьми групах у Луцьку, а також у Ківерцях, Ковелі та Камені-Каширському. Анонімність – духовна основа АА: тут не питають, хто ти і звідки, чим займаєшся, чому почав пити тощо.

«Ми – спільнота рівних. Прагнемо зробити відомою нашу програму одужання, а не осіб, які беруть у ній участь», - зазначає голова волинської громадської організації «Інтергрупа» Володимир Хілуха на прес-конференції, присвяченій підготовці до Форуму анонімних алкоголіків, який щороку відбувається у Луцьку.

Черговий форум запланований на 30-31 липня у готелі «Профспілковий» (проспект Відродження, 24). Будуть члени товариства з інших міст і країн. Багато з них, зі слів Володимира Хілухи, мають великий термін тверезості й готові розповідати про практичні кроки, завдяки яким їм вдається не вживати алкоголю.

«Програма одужання передбачає повне утримання. Ми обмінюємося досвідом на зустрічах у групах, на форумі, виконуємо просту й зрозумілу програму «12 кроків», - додає він.

«Починається з «чуть-чуть» і вже не можеш зупинитися, п’єш кожного дня. Все не таке – держава, дружина, робота і зарплата. Не знаходиш іншого заспокоєння, крім випивки», - розповідає свою історію Володимир. Він не вживає ні краплі спиртного вже 20 років, але й досі вважає себе алкоголіком. Бо в спільноті АА алкогольну залежність сприймають як невиліковну хворобу, в якій можна досягнути тривалої ремісії.

«Коли я позбувся тяги до алкоголю завдяки спілкуванню у групах АА, то зрозумів, що можу жити тверезим, мені це подобається, - продовжує чоловік. – Я визнав, що маю проблему, багато разів лікувався. За три роки двічі вводив «торпеду», підшивався, пройшов курс магнітної терапії, після якої в декого «зносило дах». Максимум не пив два місяці. І в АА протягом двох років бували зриви. Та зрештою я кинув пити остаточно й по можливості допомагаю іншим алкоголікам досягти тверезості».

«До тіснішого знайомства з цими людьми, як і багато хто, думав, що анонімні алкоголіки – це якась секта, - зазначає керівник Асоціації захисту прав малого і середнього бізнесу Волині Ігор Дильов. – У середовищі підприємців теж поширена проблема алкоголізму. Більш демократичної структури, ніж АА, я не зустрічав.

Тут немає жорсткого керівництва, немає залежності від релігії, політики, грошей. Вони помаленьку, поступово роблять свою роботу, без нав’язування і масштабної реклами з метою заманювання людей.

Єдиною вимогою для членства є особисте свідоме бажання кинути пити. І потім дотримуватися програми з 12 кроків. Це універсальна технологія, яку використовують у реабілітації інших патологічних залежностей у всьому світі».

Групи АА збираються у різних мікрорайонах Луцька. Знайти інформацію можна на сайті анонімних алкоголіків чи за телефонами 066-920-15-70, 096-781-49-33.

Відкриття форуму АА заплановане на 12:00 30 липня. «На своїх зустрічах ми ділимося власним досвідом, як нам у будь-яких ситуаціях вдається не вживати алкоголю», - додає Володимир Хілуха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
221 Показати IP 21 Липня 2016 16:10
ЯНЮК ..ЧЕРЕП З ЛУЦЬКТЕПЛА. ДАВАЙ ТО ТВОЇ ВСІ РОДИЧІ...
алкаш Показати IP 21 Липня 2016 16:15
"Він не вживає ні краплі спиртного вже 20 років, але й досі вважає себе алкоголіком." "Бо в спільноті АА алкогольну залежність сприймають як невиліковну хворобу," То скажіть мені будьласка навіщо ці групи створюються, що вони мені дадуть. Краще я буду далі бухати без усяких комплексів.
малопющий журналіст Показати IP 21 Липня 2016 17:53
Ніяких заслуг тут немає. Люди виставляють себе на посьміховисько. Трема мати гальма. Алкоголь в норму - це не алкоголізм. А якісні червоні виноградні вина - антиоксиданти. Люди лишають себе насолоди посидіти в компанії, чи з рідними в свято і в якусь дату. Якісний алкоголь приємно розслабляє, вино - супутник приємної розмови. Особливо в інтимній обстановці і бажано з молодою жінкою, бажано з чужою. Я памятаю, як по місцевому телебаченню виступав колишній алкаш (лікар) і хвалився, що давно не вживає і піднімав це в ранг подвигу Матросова. Грудьми пляшку закрив. Я послухав, подивився - він і не лікар, і не пияк.
Анонім до малопющий журналіст Показати IP 22 Липня 2016 03:03
Ото й видно,що ти журналіст МАЛОПЮЩИЙ.
Алкоголізм хвороба Показати IP 21 Липня 2016 21:02
Та подивімося навкруги, дорогі мої українці ... Нація спивається не на жарт !!! Які гальма, яка доза спиртного ?! Алкоголіками робимося з маленьких доз !!! На хрестинах пиючим, на днях народження пиючим, на весіллях пиючим з мордобиттям, на похоронах пиючим, на Престольних празниках пиючим, картоплю садимо пиючим, в неділю пиючим і в будні дні пиючим !!! Алкоголізм- це добровільне божевілля !!!
з одного району Показати IP 21 Липня 2016 23:35
журналісту і алкашу>> всі люди різні, і на рахунок залежності від алкоголю - у всіх по-різному. комусь випивка не заважає, а в когось руйнується все, а декотрі - на краю могили. в мене онокласниця померла, і 3 однокласника, з ким ми пиячили, - в могилах від цієї хвороби. не змогли себе взяти в руки. Програма АА - для тих, хто хоче кинути пити, а невиходить ніяк, тяга сумашедша... а ти кажеш посміховисько...
Анонім Показати IP 22 Липня 2016 02:57
"в спільноті АА алкогольну залежність сприймають як невиліковну хворобу," Дивний постулат. Я ознайомився зі списком хвороб, і можу стверджувати, що такої хвороби нема. Проте, бачимо що ці люди стверджують, що те чого нема щей невиліковне. Якесь масове безглуздя.
з одного району Показати IP 22 Липня 2016 09:21
хвороба чи не хвороба той алкоголізм - нехай лікарі та психологи визначають. Матимете бажання та можливість - відвідайте на Карбишева, 2 (райнн КРЗ) один лікувальний заклад, там спеціалісти по цьому профілю, більш компетентні.
Анонім до з одного району Показати IP 22 Липня 2016 15:07
Оці компетентні спеціалісти і "закомпитентили" цю "хворобу". Всі інші хвороби зменшуються, а ця "хвороба" поширюється. Де бацили і віруси? Маячня якась.
"третейський" * Показати IP 22 Липня 2016 21:28
на мій погляд - кожен по-своєму правий... якщо в людини немає з цим проблеми - то і "проблема - не проблема". а при ситуації, що в сім' ї "німці в хаті" від пияка, або людина дійсно - має іншу будову ДНК, чи хромосом, стан печінки "аварійний", чи психіка така, що він (чи вона) - п'є і спивається, деградує, а собі раду дати не може самостійно, та й медицина "розводить руками" - то, можливо, - ці Анонімні Алкоголіки - щось добре i порадять, раз самі не п'ють довгими роками. В принципі, кожна людина має право вибору. А так осуджувати, не пройшовши "в чужих черевиках" , - теж не зовсім правильно. є наприклади- в горах люди живуть - все життя п'ють, і нічого, довгожителі... І з другого боку, є "бацили і віруси", чи немає, а багато вмирає від цоьго, і це реальні факти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus