USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Анонімні алкоголіки в Луцьку поділилися досвідом

23 Липня 2013 21:22
Як вирватися з пекла алкоголізму, розповідали під час прес-конференції товариства Анонімних Алкоголіків, що відбулася у Луцьку 23 липня.

Зауважимо, організацію АА започаткували у 1935-ому році в штаті Огайо (США), наразі вона має представництва у 115 країнах світу.

У Луцьку товариство діє впродовж 24 років. Поряд з Києвом та Одесою місто стало одним з перших міст України, у яких виникли групи всесвітнього добровільного товариства АА. Наразі в Україні налічується понад 100 груп анонімних алкоголіків, на Волині діє 10 таких груп: 9 - у Луцьку та 1 - у Ківерцях.

Представники товариства зазначили, що воно некомерційне, добровільне, у ньому немає керівництва та підлеглих. Насправді, найголовнішою людиною у групі анонімних алкоголіків є новачок, який вперше прийшов на збори групи, - повідомили вони.

Програма одужання в АА передбачає повну відмову від алкоголю. Існують 12 кроків на шляху цієї програми, першим з яких є визнання власної хвороби та безсилля перед нею. Анонімні алкоголіки не вважають, що ця програма є єдиним способом зцілення, і вітають інші шляхи подолати хворобу.

Психолог Волинського обласного наркодиспансеру Олена Собчук повідомила, що часто доводиться працювати з молодим людьми, які мають багато недуг спричинених надмірним вживанням алкоголю. Причинами раннього алкоголізму є зацікавлення, дитячий максималізм, відчуття «дорослості». За її словами, діти починають вживати алкоголь або коли їм дуже погано, або, навпаки, дуже добре. Також важливу роль відіграє спадкова схильність до алкоголізації.

Лікар Волинського обласного тубдиспансеру Ніна Бачинська познайомилася з товариством АА близько 20 років тому, а загалом з наркозалежними працює впродовж 40 років. Вона зазначила, що людина повинна обов’язково самотужки зробити вибір тверезого життя, алкоголіки, з якими «няньчаться» родини, зазвичай, так ніколи і не можуть позбутися згубної звички.

Вона додала, що знайома з людьми, які не п’ють протягом 24 років, проте регулярно відвідують збори анонімних алкоголіків, вірячи, що можуть зустріти там людину, яка саме від них потребуватиме допомоги. Лікар наголосила, що наразі держава та суспільство не готові до пропаганди здорового способу життя. З її слів, досі з дитячого віку існує переконання, що жодне свято не може відбутися без горілки.

Член товариства АА Ігор зазначив: «Ми знаємо, що насправді в усьому винна не 10-20 чарка, а перша, тому важливо не вживати алкоголю взагалі. Алкоголізм - захворювання трьох сфер - тіла, розуму та душі. Лікарі не завжди здатні вилікувати розум та душу, алкоголіка краще зможе зрозуміти алкоголік, який не п’є». Ігор зізнався, що не вживає алкоголю впродовж 9 років, хоча до знайомства з товариством АА не уявляв, що коли-небудь зможе кинути пити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
не поняв Показати IP 23 Липня 2013 22:57
Огласите весь список! Пожалуйста)))
Юрій Щербик Показати IP 24 Липня 2013 10:05
Допоки реклама спиртного - в законі, Я проти закону, і влади. Я проти тих ЗМІ, і так званих,"митців" Що в антинародному діють загоні, І зло пропагують - наживи заради. Високі в них ноти, та "низький" це спів. shcherbyk.ucoz.ua
поняв до Юрій Щербик Показати IP 24 Липня 2013 19:35
наливай!
дима Показати IP 19 Серпня 2015 00:50
Здраствуйте где вы общаетесь я тоже хочу поговорить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus