USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ніч у Луцькому замку» вирішили відродити

24 Грудня 2015 15:44
У Луцьку пропонують відродити проведення масштабних фестивалів, які вже стали візитівками міста.

По це стало відомо під час другого пленарного засідання другої сесії Луцько міської ради сьогодні, 24 грудня.

Так, під час розгляду Програми проведення культурно-мистецьких заходів у місті депутати вирішили включити у список заходів декілька фестивалів, щоправда два з трьох – без фінансування.

Депутати підтримали пропозицію Наталії Бунди внести в список заходів «Ніч у Луцькому замку» з обсягом фінансування 50 тисяч гривень. Щоправда, вони погодилися, що цієї суми недостатньо для такого масштабного заходу, відтак треба шукати спонсорів, які долучаться до його проведення.

А депутат міськради, керівник фракції УКРОП Ігор Поліщук запропонував зробити безкоштовним вхід для учасників АТО і членів їх сімей. Адже вони теж потребують культурної розрядки. І запропонував фестиваль проводити на рівні не нижчому, ніж раніше.

Крім того, депутати внесли у список «Поліське літо з фольклором», щоправда без фінансування. Як повідомила начальник управління культури Тетяна Гнатів, директор фестивалю Юрій Войнаровський готовий проводити захід, але на «Поліське літо з фольклором» обсяг фінансування сягає 800 тисяч гривень. Міністерство культури проект проведення фестивалю не підтримали, також немає впевненості, чи підтримає облдержадміністрація. Тож депутати після внесення фестивалю в список заходів пропонують організаторам розпочати пошук спонсорів.

Також внесли до списку заходів поки що без фінансування фестиваль сучасного мистецтва «Art Territory», який відбувався цього року в Луцьку. Нагадаємо, захід відбувався у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», що реалізується у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства за підтримки Європейського Союзу.

Зрештою, депутати домовилися повернутися до розгляду фінансування програми у січні, після розгляду звіту про виконання аналогічної Програми у 2015 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Настя Показати IP 24 Грудня 2015 15:48
А шо війна хіба закінчилась що треба такі дійства проводити ? З зарплати відрахування беруть на війну а в міської луцької ради вже перемога чи як це розуміти
Перехожий до Настя Показати IP 24 Грудня 2015 18:37
А бєндєрштат вам не заважає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus