USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нічна погоня на Волині: затримали бус із дубовими колодками. ФОТО

14 Грудня 2015 14:43
Невідомі зрізали два столітніх дуби у заказнику місцевого значення «Лісова алея». Сталося це в ніч на Андрія, з суботи на неділю, - повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Заказник знаходиться в урочищі «Джерела», через нього проходив фронт Першої світової. Про це і досі нагадують окопи.

Дуби, вочевидь, ровесники цієї далекої війни і душі загиблих воїнів, за легендами, відродилися саме у цих віковічних королевичах лісу. Все це відбувалося за якусь сотню кроків від траси «Луцьк-Рівне» і не могло залишитися без уваги. Першим забив на сполох майстер Мощаницького лісництва ДП «Цуманське ЛГ» Андрій Ліщук. На підмогу одразу ж виїхала рейдова бригада лісової охорони на чолі з головним лісничим ДП «Цуманське ЛГ» Сергієм Арендарчуком, з Ківерець на місце пригоди вирушив поліційний патруль у складі дільничного, майора Валерія Лук’янчука та старшого інспектора, капітана Ігоря Денисюка. Із смт Цумань — новопризначений директор ДП “Цуманське ЛГ” Володимир Туревич, а з Луцька — рейдова бригада лісоуправління.

Тим часом події розгорталися, мов у детективних серіалах. Лісова охорона, у складі якої окрім Сергія Арендарчука були оперуповноважений Ківерцівського відділу поліції майор Микола Гламазда, лісничий Мощаницького лісництва Володимир Бадзян стали переслідувати білий «Мерседес бенц спрінт» ВК 6547 АМ. Угледівши погоню, легковик Рено, що, вочевидь, супроводжував крадіїв, спробував підрізати автівку лісоохоронців і відсікти від буса. Але тут нагодилася поліційна підмога. Лісокрадії покинули бус на обочині дороги і дали драла полями, за ними накивали п’ятами і декілька пасажирів «Рено», але сам водій і його напарник все ж були затримані. У салоні буса виявили 10 метрових колодок дуба, а неподалік бензозаправки «Формула» знайшли і знаряддя злочину – бензопилу, рулетку, ключ, рукавиці… Зараз проводиться слідство.



Та вже відомо, що цього ж білого «крадія» за подібне правопорушення затримували торік. Автівку було арештовано і доставлено на штрафний майданчик Ківерцівського райвідділу міліції, слідчі завели справу за підозрою у скоєнні крадіжки, та її витребувала Рівненська прокуратура. І ось той самий бус знову фігурує у злочинній схемі. Лісогосподарству завдано збитків на суму 16 932 грн. Та на цей раз штрафом відбутися не вдасться. На крадіїв чекатиме кримінальна відповідальність, адже вони зрізали віковічні дерева у заказнику, що посилює врази відповідальність за скоєне.

Сергій ЦЮРИЦЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ющик В.М Показати IP 14 Грудня 2015 15:23
Не вірю ,що їх судитимуть ? Це робилося по замовленню високих осіб . Буде приблизно так : " понять - простить и отпустить... " Я к всі голосні справи в Україні .
я Показати IP 14 Грудня 2015 15:59
коли вже нарешті бидлота нажереться
добряк Показати IP 14 Грудня 2015 16:22
видно лісникам долю не дали от і зловили показово
ми Показати IP 14 Грудня 2015 17:17
а як буде з прокурором з рівного що відпустив крадіїв?
Знахар до ми Показати IP 14 Грудня 2015 20:36
В іншу область на підвищення...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus