USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нічні атаки на Київ: соціолог порівняв стратегію росіян з нацистськими бомбардуваннями Лондона

1 Червня 2023 22:39
Регулярні нічні атаки на Київ є, зокрема, формою тиску, щоб досягти психологічного виснаження і готовності до миру на будь-яких умовах. Однак розрахунок росіян, що такими діями вони зможуть цього досягти, виходить з невігластва, і якби вони вчили історію, то розуміли б, що тільки посилюють спротив і ненависть до них та консолідують українців.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу доктор філософських наук, професор, директор Інституту соціології НАН України Євген Головаха.

«Принаймні в 1939-му році, коли почалася Друга світова війна, саме таку стратегію сформулювали німецькі нацисти щодо Великої Британії. І, власне, сподівалися, що постійні нічні бомбардування Лондона змусять британців бути більш сприйнятними до німецьких умов припинення війни», – розповів експерт.

Читати ще: Діти у протигазах з Міккі Маусом, суцільна темрява і кабачки на дахах укриттів. Як лондонці переживали місяці щоденних німецьких бомбардувань

На його переконання, такими своїми діями росіяни досягають зворотної мети, бо, по-перше, консолідують українців, а по-друге, укріплюють наше розуміння, що чим більше вони будуть використовувати такі методи агресії зі спробами знищувати інфраструктуру і мирних людей, тим більше українці будуть прагнути за будь-яку ціну їх зупинити, оскільки мир неможливий, поки вони існують як агресивна і божевільна країна.

Водночас, на думку Головахи, у психологічному аспекті це все має наслідки для українців. За соціологічними даними, які навів науковець, повномасштабне вторгнення показало суттєві психологічні наслідки вже торік – якщо до «великої війни» тільки 4% людей постійно бачили жахи та кошмари уві сні, то восени 2022-го таке відбувалося вже майже з третиною українців. Постійний стан тривоги до війни був 10%, а вже восени 2022-го цей показник зріс до 40%.

Як повідомлялося, війська РФ у травні здійснили понад 20 ракетних і дронових атак на Київ, більшість з яких відбувалися вночі.

Зокрема, у ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє людей, у тому числі дівчинка 2013 р.н. та її мама.

Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені. У рамках розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття в Києві правоохоронці затримали чотирьох осіб: першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus