USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

«Нічого українського не віддамо, а чужого нам не треба», – Зеленський

18 Квітня 2022 23:30
Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти почали битву за Донбас. Проте нічого українського народ не віддасть російським загарбникам.

Про це йдеться у зверненні Президента України Володимира Зеленського за підсумками 54 дня війни.

Президент заявив, що Росія не збавляє темпу використання ракет проти України, хоча мала б усвідомити, що їй буде вкрай складно відновити ракетний запас навіть у нинішніх умовах.

Та коли закриють всі лазівки для уникнення санкцій та запровадять нові обмеження відновлення ракетного удару Росії буде нереалістичним.

Також Президент України прокоментував атаку Росії по Львову та Дніпру. Зокрема Зеленський пояснив, що Росія своїми ракетними ударами досягає хіба що самодемілітаризації.

Читати ще: «Цілі не мали значення»: експерт розповів, навіщо Росія вдарила по Львову

Зеленський зазначив, що на сході та півдні України російські війська атакують трохи продуманіше, ніж раніше. Вони шукають слабкі місця, щоби зайти основними силами.

«Але нехай не сподіваються, що це допоможе. Звільнення всієї нашої території – це лише питання часу», – сказав президент.

«Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої довго готувалися. Але ми захищатимемося. Битимемося. Нічого українського не віддамо, а чужого нам не треба», – йдеться у відеозверненні.

«Я вдячний усім нашим бійцям, усім нашим героїчним містам на Донбасі, Маріуполю, а також містам Харківської області, які тримаються. Які захищають долю усієї України, стримуючи сили загарбників. Рубіжне, Попасна, Золоте, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Краматорськ та всі, які протягом усіх цих років і назавжди – з Україною», – сказав президент.

Читати ще: РФ вже стягнула на сході й півдні України 76 батальйонних тактичних груп, – Пентагон

Зеленський сказав, що говорив із президентом Литви, щоб зробити ціну Росії за вторгнення в Україною ще вищою. Із прем’єрами Болгарії та Хорватії глава держави обговорив загрозу вільного мореплавання у Чорному морі.

Зеленський також заявив, що провів нараду про повоєнний розвиток України. Він зауважив, що варто переосмислити те, які галузі треба розвивати після війни.

«Гроші – не фундамент для розвитку країни. Ідеї ​​– ось фундамент», – сказав президент.

Зеленський запевнив, що статус кандидата ЄС відкриє унікальні можливості відновлення країни.

І наостанок президент повідомив, що підписав указ про відзначення державними нагородами 192 військовослужбовців, 24 з яких – посмертно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus