USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Росія відповість за те, що не повинно було статися «ніколи знову», – Зеленський

15 Квітня 2022 07:52
Президент України Володимир Зеленський запевнив, що російські окупанти відповідатимуть за все, що зробили в Україні та проти українців.

Про це він говорив у своєму зверненні проти ночі 15 квітня, передає ТСН.

«Вони відповідатимуть за Бучу, за Краматорськ, за Волноваху, за Охтирку. За Гостомель і Бородянку. За Ізюм, за Маріуполь і всі інші міста й громади України, які російська армія відкинула на 80 років назад. У той страшний час, про який усі й завжди у світі говорили: «Ніколи знову». Ось воно – знову. Ось воно – зараз», – стверджував український лідер.

За його словами українці зараз роблять все для того, щоб ці страшні часи справді більше ніколи не повторилися.

«Питання «Як гарантувати безпеку для України та для Європи?» більше ніколи не буде риторичним. Ми цього не допустимо», – запевнив він.
Також Володимир Зеленський пригадав, що йому говорили у перші дні після 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії.

«Я пригадую перший день вторгнення Російської Федерації. Я пригадую, що мені говорили 24 лютого. Зокрема й сильні світу цього. М’яко кажучи, ніхто не був упевнений у тому, що ми вистоїмо. Всі співчували. Багато хто радив полишити країну. Радили фактично здатися тиранії», – розповів український президент.

На його думку, такі поради лунали тому, що у світі ще не знали, наскільки українці сміливі, як цінують свободу та можливість жити так, як вони хочуть.

Натомість господаря Кремля та його поплічників Зеленський назвав людьми, які «керують так, що їхня армія вперше в житті бачить унітази хіба що на окупованій території та краде додому навіть звичайну побутову техніку».

Крім того, на думку Президента України, після руйнування Чернігова Російська Федерація втратила право називатися спадкоємницею давньої Русі.

Зеленський нагадав, що за понад тисячолітню історію стародавній Чернігів бачив уже досить війн та загарбників, і тепер, у 21-му столітті, заслуговує на мир та спокій.

«Але... Прийшла Росія. Прийшла з найгіршим, що Чернігів переживав за увесь час із Х століття. З часів тієї Русі, на зв’язок з якою Росія колись претендувала. Тепер і цей міф спалений. Русь не руйнувала б себе саму. З нею це робили чужинці. Ординці та інші загарбники», – наголосив Зеленський.

Президент підкреслив, що те, як поводять себе окупанти на українській землі, свідчить про їхні справжні загарбницькі наміри. «Воюють вони так само – заради грабунку та заради знущань», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus