USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ніфонт заборонив своїм священикам йти у депутати

6 Жовтня 2010 14:52
Керуючий єпархією Української православної церкви митрополит Луцький і Волинський Ніфонт не дозволить своїм священикам балотуватись у депутати на виборах 31 жовтня.
Про це він повідомив 5 жовтня під час прес-конференції.
Митрополит розповів, що з проханням благословити наміри балотуватись у депутати місцевих рад до нього протягом недавнього часу звернулись більше 20 священиків його єпархії.
«Але я не погодився. Це йде врозріз із Конституцією, де вказано про відділення церкви від держави. Кожен священик, коли приймає священний сан, дає присягу не вступати в жодні політичні угруповання… Я своїм священикам просто-напросто заборонив», – стверджує Ніфонт.
Митрополита навіть не переконує аргумент про необов’язковість вступу до політичної сили при висуванні в кандидати, бо потім священиків-депутатів все одно зобов’язуватимуть вирішувати партійні справи, вважає він.
«Це все скороплинне, а євангельська ідея вічна – це мир, любов, злагода, милосердя, доброта. Кожен священик повинен служити Господу. В нашій єпархії не буде депутатів», – запевнив Ніфонт.
Нагадаємо, в обласному осередку Всеукраїнського об'єднання «Свобода» четвертим номером в списку кандидатів у депутати до обласної ради затвердили керівника прес-служби Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату Віталія Собка.
Балотуватиметься в депутати Волиньради і колега Собка – протоієрей Луцького кафедрального Свято-Троїцького собору Володимир Подолець. Він потрапив до першої п’ятірки списку від обласної організації партії «Батьківщина».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
я за мир Показати IP 6 Жовтня 2010 15:14
Молодець!Я повністю підтримую Митрополіта!Так і повинно бути:ЦЕРКВА ПОЗА ПОЛІТИКОЮ!!!
Журналіст Показати IP 6 Жовтня 2010 15:27
Вертаються часи синоду петрівської епохи, коли влада і релігія були переплетені, як сіамські близнюки. Мав рацію дідусь Ленін, стверджуючи, що попів далеко пускати не можна. Подивіться: вони скрізь замінили секретарів партійних організацій - скрізь попереду. В день смерті Лесі Українки біля її памятника попи зі своїми животами попереду, а чиновники - ззаду. А ще бачив, як біля Церкви Всіх Святих (рос. патріархат), породистий представник культу "висвячував" "Мерседес" і вправно ховав в кишеню "зелені". Я - віруюча людина, і зовсім не заперечую повернення до Бога, але "каждый сверчок должен знать свой шесток". Завіряючи прихожан, що влада від Бога, Церква без сорому займає сторону сильнішого, тобто держави. В історії Православя було небагато моментів, коли церква намагалась грати не на стороні мракобісся, а заступалась за слабких. Однак, після того, як Петро Перший залізним чоботом роздушив в державний поріг хребет Православя, перетворивши його в міністерство пропаганди, Церква лише після Жовтневого заколоту спробувала встрепенутись в інстинкті самозбереження, проте надто швидко перетворилась (зі слів поета) "в тричі червонопрапорну, двічі ордена Леніна Руську Православну Церкву". Тобто, в різновидність ідеології ЦК КПРС. Сьогодні в попів знову мало християнської толерантності, зате багато попівського гонору і візантійського лукавства. То може не будемо згадувати ті часи, коли святі отці мали посади в НКВД і КДБ, аби знову до цього не прийти?
zoriana Показати IP 6 Жовтня 2010 16:51
И не сомневалась в именно таком решении Митрополита))ПРиятно получать подтверждения своему мнению))
Препод Показати IP 6 Жовтня 2010 17:24
Монахи пусть не идут в политику, а священникам можно и нужно , чтобы выкинуть всякую шваль из власти
Клим Савур Показати IP 6 Жовтня 2010 20:22
Нащо мп йти в депутати - приїзджає кірил на Україну раз в рік і все "рішає" за усіх
Клим Савур Показати IP 6 Жовтня 2010 20:23
Журналіст ++++++
Чорноволенко Показати IP 6 Жовтня 2010 23:27
Де ви бачили церкву поза політикою? Суть церкви - це політика. там ще гірше ніж в політиці, бо все підкилимно. Попи такіж негідники, лишень боряться за владу. А якже пан Ніфонт щодо відділення школи від церкви і т.д.? Ото виконайте конституцію і не йдіть нести КГБізм у навчальні заклади!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus