USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Ніяких списків черги немає: рідним волинських військових розповіли, як відбувається обмін полоненими

14 Грудня 2022 17:07
Сьогодні в стінах Офісу Омбудсмана України відбулася зустріч з родинами волинських військовослужбовців.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

На заході відповіді надавали нардеп від Волині Ігор Гузь та представник Уповноваженого ВР України з прав людини в секторі безпеки і оборони Олександр Кононенко.

«Я, своєю чергою, повідомив присутнім про те, що Україні вдається повертати з полону наших громадян навіть у той час, коли воєнні дії ще тривають. Хоча, відповідно до Женевських конвенцій, репатріація може здійснюватися опісля закінчення бойових дій. Також спростував інформацію щодо існування списків черги на повернення наших людей. Їх не існує. Повернення українців відбуваються відповідно до черговості, яка передбачена Женевськими конвенціями.

Додав, що обміни «всіх на всіх» нині не цікавлять російську сторону. Однак ми продовжуватимемо працювати у цьому напрямку задля повернення наших громадян», – йдеться у дописі.

Вкотре нагадав, що як Росія воює, то так і веде перемовини. Цинічно та жорстоко.

«Однак ми намагаємося до різдвяних свят домовитися про передавання листів, спілкування з рідними телефоном чи через відеозв’язок із нашими громадянами, які перебувають у російському полоні.

Читати ще: «За кого найбільше просять, тих і обмінюють»: мер Луцька пообіцяв допомогти рідним полонених та зниклих безвісти воїнів

Озвучив людям, що плануємо на Волині відкрити Координаційний центр Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, який би зміг оперативніше працювати в регіоні у сфері надання допомогти з пошуку зниклих або депортованих осіб.

Надали рідним ряд відповідей на їх запитання, що стосувалися оформлення документів, соціального захисту та іншого!

Продовжуємо працювати, аби повернути кожного українця додому! І аби кожен відчув, що Україна в будь-який час стоїть на захисті прав людини!» – додав Дмитро Лубінець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus