USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Німеччина дасть Україні безпілотники

16 Вересня 2014 17:23
Безпілотники-розвідники Бундесверу привезуть з Німеччини до України. Про це інформує ТСН.

У Мінобороні Німеччини зазначили, що в Україну 16 вересня вже виїхала група з 14 військових Бундесверу, які мають на місці оглянути умови використання безпілотників спільно з місією ОБСЄ.

"Зокрема, планується визначити необхідну чисельність персоналу для їхнього обслуговування, підготовчі заходи для запуску проекту та наявність логістики", - повідомили у міністерстві. У місії використовуватимуться безпілотними типу Luna, завдовжки майже у два з половиною метри та вагою 40 кілограм. Такі розвідники здатні передавати наземній станції в режимі реального часу як звичайне відео, так і зняте в інфрачервоних променях.

З їхньою допомогою спостерігачі ОБСЄ зможуть слідкувати за дотриманням режиму припинення вогню на Сході України. Також, головну увагу планують приділити українсько-російському кордону. Нагадаємо, очільник МЗС Австрії Себастьян Курц пообіцяв президенту України Петру Порошенку надати десяток безпілотників для моніторингу ситуації на кордоні з РФ та посилити допомогу українцям, які постраждали на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus