USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Німеччина передала Україні 13-й БРЕМ і готує 50 польових обігрівачів

24 Грудня 2022 22:04
Протягом останнього тижня Німеччина передала Україні ще одну, вже тринадцяту, броньовану ремонтно-евакуаційну машину Bergerpanzer 2.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», йдеться в оновленому переліку озброєння на сайті німецького уряду.

Окрім БРЕМ, Україна отримала від Німеччини 13 автомобілів прикордонної служби (загалом їх уже 78), одну карету швидкої допомоги (до цього – 34) та два вилкові навантажувачі (всього шість).

Зі списку випливає, що німецька сторона готує до передання 26 змінних систем для навантажувачів і 50 польових обігрівачів.

Bergerpanzer 2 розроблена на базі бойового танка Leopard 1. Вона забезпечує відновлення пошкоджених у бою машин, підтримку в установці й демонтажі двигунів та башт.

Читати ще: Німеччина передасть Україні зенітні установки Gepard: що ще увійшло до нового пакету допомоги

На початку грудня Німеччина прозвітувала, що передала Україні ще 20 бронеавтомобілів Dingo, а також два тягачі-транспортери танків M1070 Oshkosh.

Раніше міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок говорила, що федеральний уряд вивчає питання про те, чи може він надати ще більшу підтримку українським збройним силам у захисті від російських повітряних атак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus