USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Німеччина передасть Україні сучасні розвідувальні дрони, ‒ ЗМІ

13 Серпня 2023 12:40
Німецький концерн Rheinmetall передасть Україні нові дрони Luna New Generation. Така безпілотна система потрібна для повітряної розвідки. Luna NG вважають найсучаснішим розвідувальним безпілотником.

Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє Bild.

«Пакет безпілотників» складатиметься з наземної станції управління, декількох дронів, стартової катапульти та військових вантажівок.

«Безпілотна система Luna від Rheinmetall – це абсолютно нова система дронів, яка перевершує попередню модель за всіма важливими характеристиками. Цю систему безпілотників можна використовувати як розвідувальну систему, забезпечувати мережу LTE та перехоплювати або глушити ворожі комунікації», – йдеться у публікації.

Видання зазначає, що попередні моделі безпілотників Luna вже поставлені в Україну зі складів Бундесверу. Одна з версій цього дрону зможе нести озброєння, однак Україні передадуть варіант без такої функції.

«Бундесвер також має отримати ударні безпілотники. Але правила використання ударних безпілотників повинні бути розроблені федеральним урядом і ухвалені Комітетом оборони та Комітетом закордонних справ. І поки ці рішення не будуть, війська не можуть отримати або використовувати ударні безпілотники», – пояснює видання.

Новий дрон Україна отримає до кінця 2023 року.

Відомо, що Luna New Generation може розвивати максимальну висоту польоту 5 тис. м із дальністю розвідки на декілька сотень кілометрів. Дрон має легку та міцну конструкцію фюзеляжу з пластику, армованого вуглецевим волокном. Він може літати понад 12 год, передавати дані на понад 100 кілометрів, забезпечувати просторове охоплення на понад 30 тисяч квадратних кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus