USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Конгрес США прийняв закон із новими санкціями проти РФ

26 Липня 2017 08:43
Нижня палата американського Конгресу переважною більшістю голосів затвердила проект закону з новим пакетом санкцій проти Росії, Ірану, а також Північної Кореї.

Голосування завершилося на початку шостої години вечора за Вашингтоном, передає Укрінформ.

За проект закону висловилися 419 членів нижньої палати, проти проголосували лише троє конгресменів-республіканців.

Як зазначав з цього приводу незалежний експерт Орест Дейчаківський, "підтримка розширених санкцій проти Росії в Конгресі з такою переважною кількістю голосів означає, що законодавці прекрасно усвідомлюють, яку небезпеку становить Росія".

Крім того, за словами експерта, це "демонструє потужний меседж на підтримку України".

Попри те, що законодавці досягли більшості, яка може подолати вето президента, експерт не виключив, що Дональд Трамп може скористатися цією прерогативою, однак, за його словами, "це малоймовірно".

За процедурою, верхня палата Конгресу США має переголосувати законопроект, який вже був підтриманий Сенатом з кількістю голосів 98 проти двох у червні. У нинішньому вигляді проект закону також передбачає санкції проти Північної Кореї, яких не було у варіанті Сенату.

У Білому домі досі не прокоментували намір президента Трампа затвердити законопроект. За словами речниці адміністрації президента Сари Сандерс, Дональд Трамп хоче вивчити документ та переконатися, що "ми можемо отримати найкращий варіант для американського народу".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПЕТР І Показати IP 26 Липня 2017 10:09
ПЕТР І, русский царь — «С другими европейскими народами можно достигать цели человеколюбивыми способами, а с русским – не так… Я имею дело не с людьми, а с животными, которых хочу переделать в людей.»

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus