USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Німецькі професори навчали студентів СНУ демократичним цінностям

15 Жовтня 2012 11:23
Професори з Німеччини завітали до волинських студентів аби розповісти їм про демократичні цінності.

Про це повідомили у прес-службі УГКЦ Справедливість і Мир.

Нещодавно в межах проекту Університетські діалоги «Демократичні цінності студентської молоді» Східноєвропейський університет імені Лесі Українки відвідали німецькі професори. Серед них - фахівець суспільної етики університету у місті Падеборн директор Науково-дослідного інституту суспільних наук у Менхенгладбасі отець Петер Шаленберг та доктор Марко Бонакер. Діалоги відбувалися впродовж двох днів.

Гості виступили перед студентами із доповідями на тему «Дорогою до Європи: європейські ідеї, християнські цінності та національні особливості».

Після лекції професора Шаленберга, у спудеїв виникло багато запитань. Двогодинна дискусія розгорнулась навколо політичних та соціально-етичних тем.

У своєму поясненні німецький професор також звернув увагу на релігійний та духовний аспекти. Цитуючи папу Бенедикта XVI, святих Бонавентуру, Августина, лектор відкрив слухачам єдність та важливість думки Церкви на соціальні питання. «Бажання і практична діяльність у напрямку зміни особи і суспільства на краще, тобто, на примноження добра у різних його вимірах є одним із проявів Церкви у суспільстві», - зауважив німець.

Учасники діалогу висловили бажання влаштовувати подібні зустрічі систематично.

Наступного дня професор Петер Шаленберг зустрівся зі студентами факультетів політології та міжнародних відносин. Аудиторія слухала доповідь про важливість етики у суспільно-політичній сфері.

Лектор закликав студентів до виховання політичної самоосвіти та трансформації політичних знань у переконання. Адже, за словами науковця, справжня демократія – це не лише результат формального дотримання низки правил, а плід свідомого вибору цінностей, які лежать в основі демократичних процедур. Зокрема, це - гідність кожного громадянина, дотримання прав людини, відданість спільному благу як мети і провідному критерію політичного життя.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus