USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Які студенти луцьких ВНЗ харчуються безплатно

19 Лютого 2014 07:01
Студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки харчуватимуть безплатно.

Таку ініціативу вже три роки поспіль реалізовує «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у рамках програми «З добром у серці».

На нараді з питань оптимізації проекту харчування студентів були присутні представники благодійного фонду, адміністрації СНУ імені Лесі Українки та студенти навчального закладу, які отримують безплатне харчування.

Проект харчування студентів особливих категорій СНУ імені Лесі Українки діє з 2011 року. З другого семестру 2013-2014 навчального року благодійний фонд впровадив програму харчування для студентів особливих категорій Луцького національного технічного університету.

Видатки на реалізацію проекту для студентів СНУ імені Лесі Українки склали понад 870 тисяч гривень.



«Ігор Петрович як голова наглядової ради підтримує чимало проектів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Це підтримка наукових лабораторій (біологічний факультет, лабораторія інновацій в туризмі), книговидання у науковій галузі, іменні стипендії та оздоровлення в Буковелі для обдарованих студентів, харчування студентів особливих категорій. У 2013 році видатки на програми університету склали понад мільйон 300 тисяч гривень», – розповіла заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.



Виконавчий директор фонду Орест Маховський розповів про те, що зараз триває процес оптимізації проекту харчування. Деканів факультету надалі з метою підвищення ефективності проекту попросили з особливою ретельністю і увагою вивчити ситуацію щодо наявної кількості студентів, які потребують харчування – сиріт, напівсиріт та інших категорій, передбачених положенням фонду.

За реалізацію програм благодійникам подякували адміністрація університету та студенти.



Начальник відділу молодіжної політики та соціальної роботи СНУ імені Лесі Українки Володимир Захожий наголосив: «Адміністрація закладу дуже вдячна фонду за співпрацю, за реалізацію соціальних програм. У наш нелегкий час підтримка необхідна, особливо молоді, незахищеним верствам населення – таким, як сироти».

Студентка 2-го курсу психологічного факультету СНУ ім. Лесі Українки Марія Юхимук вважає таку допомогу дуже важливою: «Програма харчування, іменні стипендії – ці проекти дуже мотивують і підтримують. Насамперед, морально. Я напівсирота і вважаю таку допомогу дуже великодушним вчинком. Коли ти дбаєш не тільки про себе, думаєш про свій народ – це дуже важливо. Люди бачать, що не всі депутати тільки про себе думають», - розповіла студентка.

Всього у поточному семестрі безплатне харчування отримають 180 студентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олена Показати IP 19 Лютого 2014 08:48
Ось за таких депутатів треба голосувати, а не за Єремєєвих, Івахівів.
Гость Показати IP 19 Лютого 2014 09:33
А ти,що їхня,іди цілуй цих ліпутатів може кинуть кісточку. Бандити, а не депутати. Хай фугують у свою Швейцарі до своїх родаків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus