USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Німці готові безплатно навчати волинських лікарів

13 Листопада 2008 16:26
З 1 по 10 листопада на запрошення німецьких університетів і спілки «Мости в Україну» представники Волинського національного університету імені Лесі Українки перебували у Німеччині. Про це 13 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Волиняни відвідували виші цієї країни, зустрічалися з представниками місцевих компаній і наукових установ. За інформацією офіційного сайту ВНУ, спочатку українці завітали на підприємство «Суло», яке спеціалізується на переробці й утилізації побутових відходів, де почули про методи та принципи роботи, європейські критерії та прагнення у цій галузі.
Першим вищим навчальним закладом, де побували представники ВНУ імені Лесі Українки, став університет у міста Білефельд. Як і у Волинському нацуніверситеті, там навчається 15 тисяч студентів. Цікавою є практика підготовки магістрів: навчання триває два роки, один із яких вони перебувають в інших університетах Європи й Америки, з якими у Білефельдського закладу підписані договори.
Керівництво волинського та німецького вишів обмінялось електронними адресами, домовившись разом проводити наукові дослідження та брати участь у спільних грантах, які проводить Міністерство освіти.
Наступною волиняни відвідали Вищу технічну школу в місті Лемго, основна спеціалізація якої – екологія та ландшафтний дизайн. Навчання містить більше практичних занять, аніж теорії. Зокрема це дослідження нових технологій у будівництві та виробництві, створення екологічно чистих продуктів тощо. Від керівництва ВТШ представники ВНУ отримали навчальні програми для бакалавра та магістра, які найбільше у всій Європі адаптовані до цієї спеціалізації. Пристосувавши їх до українських реалій, наш університет отримає програми, яких ще немає у жодному виші України.
Також українці відвідали університет міста Падеборн, напрямки роботи якого практично такі ж, як і у ВНУ. Гості та господарі домовилися про співпрацю у різних галузях науки та культури.
Волиняни побували й у кардіоцентрі у міста Бад Онхаузен, знаменитому своїми операціями по пересадці штучного серця, з яким людина здатна прожити ще багато років. Один із провідних працівників кардіоцентру, професор Кернер, провів екскурсію кабінетами закладу та висловив готовність брати на безкоштовне стажування українських медиків. Єдина вимога – знання німецької мови.
Наприкінці перебування у Німеччині представники Волинського національного університету відвідали фірму «Вінкор Ніксдорф», яка співпрацює з вишами у галузі досліджень та інформаційних технологій.
Також науковці ВНУ зустрілися з українськими студентами, які перебувають на практиці на підприємствах Німеччини.
Заключною нотою відвідин став виступ чоловічого квартету «Акорд», що порадував слухачів новою концертною програмою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus