USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Німці спроектують у Луцьку новий ботанічний сад

14 Квітня 2010 15:52
Волинські науковці стурбовані станом зелених зон у Луцьку – місто потребує нових зелених зон і відновлення існуючих.

За словами директора ботанічного саду «Волинь» Оксани Соломанюк, влада допомагає рятувати «легені міста», але недостатньо. Учора з допомогою студентів та комунальників територію саду прибрали, - інформує департамент інформаційної політики Луцькради.

Доцент кафедри екології та охорони навколишнього середовища ВНУ ім. Лесі Українки Федір Тарасюк сьогодні повідомив, що триває розробка проекту нового ботанічного саду спільно з німецькими колегами. Візит німецької делегації до Луцька запланований на 20-ті числа квітня.

«У минулому сторіччі наш парк був одним з найкращих в Україні, – каже кандидат біологічних наук, доцента кафедри ботаніки і садово-паркового господарства ВНУ імені Лесі Українки Лариса Коцан. – Зараз він один із найгірших. Центральний парк культури і відпочинку Луцька імені Лесі Українки має неприглядний вигляд. Крім того, парку заважає розміщений поблизу Центральний ринок. Доцільніше там розмістити ринок виробів народних майстрів».

Як пояснив заступник головного інженера КП «Луцькводоканал» Юрій Вега «проблеми для центрального парку міста значною мірою створює відсутність належного контакту з адміністрацією Хрінниківського водосховища». Адже варто водосховищу відкрити шлюзи – луцький парк потерпає від надмірної кількості води.

Усі науковці та представники громадських організацій переконані, що екологічна освіта людей на дуже низькому рівні. А тому кандидат географічних наук, доцент ВНУ Мирослава Забокрицька запропонувала ввести в школах предмет «Основи екології».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 14 Квітня 2010 16:47
""Доцільніше там розмістити ринок виробів народних майстрів»."" коли прибуток від продажу "виробів народних майстрів" буде давати нормальний прибуток в бютжет міста тоді про це можна буде думати...
Студент Показати IP 27 Квітня 2010 19:01
Читаю ідеї наших "науковців" і "радію". Ну мабуть не в реаліях живуть а за хмарами літають - Черновецький відпочиває... Якби замість нових "ідей" кожен посадив би по дереву, то і "легені міста" були б у кращому стані і дурощі в голову не лізли б, бо ж коли руки зайняті роботою, то голова думає про корисне, а не виробляє нездійсненні плани. Люди, спустіться на землю, посадіть яблуньку ( а не колегу, якому заздрите), а коли вона виросте, зможете під нею подумати про велике та згадати, що ж корисного ви таки зробили за увесь час - тішились своїм науковим ступенем, чи робили цей світ кращим...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus