USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ніж потрапив у ребро: у психлікарні на Волині прокоментували напад пацієнта на санітара

1 Листопада 2021 20:56
У Волинській обласній психіатричній лікарні пацієнт поранив ножем санітара. Інцидент стався зранку 31 жовтня, коли чоловіка у стані психозу намагалися втихомирити двоє працівників медзакладу.

Про це повідомила Суспільному телефоном виконувачка обов’язків директора медзакладу Людмила Юрко.

«Пацієнт поступив до нас вночі, а це сталося зранку. Він був у стані психомоторного збудження. Окрім санітара, був ще фельдшер. Двоє працівників», – зазначила керівниця медзакладу.

Як зазначила Людмила Юрко, пацієнт – 57-річний волинянин перебував у звичайному психіатричному відділенні.

З її слів, для правильної фіксації пацієнта необхідно чотири працівники, проте через нестачу коштів та відсутність достатнього фінансування у лікарні були змушені скоротити частину штату.

«Скорочуємо персонал, бо не вистачає коштів, щоб виплатити всім зарплати. І ніхто нас не розуміє, всім байдуже. Наші санітари ще здійснюють медогляд і спостереження за пацієнтами, тому відіграють важливу роль» – говорить Людмила Юрко.
Після поранення санітара відвезли до лікарні, нині він перебуває у задовільному стані.

«Ніж потрапив санітару в ребро. І добре, що так, а не в серце, наприклад... Цей чоловік реально міг когось вбити», – додала виконувачка обов’язків директора психлікарні.

Як повідомила речниця поліції області Ольга Бузулук, у медичному закладі зараз триває службова перевірка. Що стало причиною агресії та де пацієнт взяв ножа – з’ясовують правоохоронці.

«Він (пацієнт, – ред.) вихопив цей ніж і краєм леза завдав легкого тілесного ушкодження. Щодо того, наскільки буде винен пацієнт, який завдав тих тілесних ушкоджень, – визначатиметься після низки експертиз, які зараз призначені», – каже речниця правоохоронців.

57-річний пацієнт, зі слів речниці Нацполіції області, перебуває на лікуванні у Волинській обласній психіатричній лікарні майже 20 років.

За фактом нападу слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 125 ККУ про нанесення легких тілесних ушкоджень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Медик Показати IP 1 Листопада 2021 21:45
У нас тьма людей,які небезпечні для суспільства ,які реально створюють загрозу для інших. Але ніхто не має права їх хоча б в лікарню відправити, поки вони такого дозволу не дали, або родичі не мали законних підстав. Але це ж реальне створення небезпеки для оточуючих, якісь цікаві поняття про дотримання прав людини. Право на життя , хто перекреслює?!
Анонім до Медик Показати IP 1 Листопада 2021 22:46
Да-да, соглашусь. Дуже тупий закон, коли людину реалістично пострібно примусово пролікувати на декілька днів (30 наприклад хотяби), але по законах спочатку треба підписи і дозволи, ХОЧА людина взагалі не розуміє і не визнає хворобу. Абсурд, половина чи більше психічно хворих вважають себе здоровими, а вони видумують "закони захисту". Так, вони можуть інколи захистити якохось здорових людей, але більше шкоди від цих підписів. За психічними треба слідкувати і лікувати, з деякими діагнозами повідміняти надібність згоди, бо 80% хворих не дадуть добровільно себе закрити. Ще і якщо людина агресивна... І коли врешті решт будуть на психлікарню виділяти гроші, знущання якесь ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus