USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

НЛО над Токіо: у небі вибухнула вогняна куля силою в 150 тонн тротилу

6 Липня 2020 09:48
Нічне небо над Токіо освітлив позаземний об'єкт. Яскравий НЛО у вигляді гігантської кулі увійшов в атмосферу Землі над Японією, оглушливим гуркотом пролетів над столицею, а потім вибухнув силою в 150 тонн тротилу, повідомляє Japan Times, пише Сьогодні.

Зняті очевидцями і камерами спостереження ролики показують, як в 2:30 ночі за місцевим часом об'єкт, що з'явився у небі, летить неймовірно швидко і при цьому сяє зеленими і пурпуровими відтінками.

Влада Японії вранці в п'ятницю 3 липня заспокоїла жителів, пояснивши подію астероїдом, який увійшов в атмосферу Землі, нагрівся до дуже високих температур, перетворившись в болід, а поблизу поверхні вибухнув. Це підтвердила Організація Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань, інфразвукові станції моніторингу якої зафіксували космічний уламок. Міжнародна метеорологічна організація повідомляє, що метеорит було видно із значної частини японського регіону Канто.
"Ми змогли розрахувати енергію джерела вхідного астероїда приблизно 150 метричних тонн в тротиловому еквіваленті", – йдеться в повідомленні в блозі IMO.

За оцінками IMO, космічна порода могла мати діаметр близько 1,6 метра і масу в 1,8 тонни. Для порівняння: метеорит, який вибухнув над Росією в 2013 році і розбив тисячі вікон в місті Челябінську, був, ймовірно, в 10-20 разів масивнішим.

Вогняні кулі – звичайне, хоча і дуже рідкісне явище. Ще рідше вони досягають поверхні так близько, щоб вибухнути оглушливим гуркотом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus