USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нобелівську премію миру отримав прем'єр Ефіопії

11 Жовтня 2019 13:02
Нобелівська премія миру 2019 року присуджена прем’єр-міністру Ефіопії Абій Ахмеду «за зусилля щодо досягнення миру» і внесок у міжнародне співробітництво. Про це пише УНН з посиланням також на прес-реліз організації.

Як оголосила в п’ятницю голова Норвезького нобелівського комітету Беріт Райсс-Андерсен, він удостоєний нагороди «за ініціативу щодо вирішення прикордонного конфлікту з Еритреєю».

«Коли Абій Ахмед став прем’єр-міністром в квітні 2018 року, він ясно дав зрозуміти, що хоче відновити мирні переговори з Еритреєю. У тісній співпраці з президентом Еритреї Ісайясою Афворкі Абій Ахмед швидко розробив принципи мирної угоди, покликаної покласти край тривалому глухому куту у відносинах між двома країнами, що характеризується відсутністю миру і війни. Ці принципи викладені в деклараціях, підписаних прем’єр-міністром Абіем і президентом Афверкі в Асмері і Джидді в липні і вересні минулого року. Важливою передумовою для цього прориву стала беззастережна готовність Абій Ахмеда прийняти арбітражне рішення міжнародної прикордонної комісії в 2002 році», – вказано у прес-релізі.

У комітеті також зазначили: «Мир виникає не тільки в результаті дій однієї сторони. Коли прем’єр-міністр Абій простягнув руку допомоги, президент Афверкі взяв її в свої руки і допоміг формалізувати мирний процес між двома країнами. Норвезький Нобелівський комітет сподівається, що мирна угода допоможе домогтися позитивних змін для всього населення Ефіопії і Еритреї».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus