USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Трампа висунули на Нобелівську премію миру

10 Вересня 2020 09:56
Президент США Дональд Трамп був номінований на Нобелівську премію миру за 2021 рік.

Про це в середу, 9 вересня, повідомив депутат парламенту Норвегії Крістіан Тібрінг-Гедді, що представляє популістську парію прогресу, передає УНН із посиланням на DW.

Тібрінг-Гедді сказав, що направив відповідну заявку норвезькому Нобелівському комітету.

На думку парламентарія, кандидатура Трампа повинна бути розглянута в знак визнання його зусиль «по досягненню мирного угоди між ОАЕ і Ізраїлем, яке відкриває можливості для миру на Близькому Сході». «Неважливо, як Трамп веде себе всередині країни і що він говорить на пресконференціях, у нього, безумовно, є шанс отримати Нобелівську премію миру», – вважає Крістіан Тібрінг-Гедді.

Глава Білого дому 13 серпня повідомив, що Ізраїль і ОАЕ за посередництва Вашингтона досягли домовленостей про повну нормалізацію двосторонніх відносин, після чого економічний бойкот з боку Абу-Дабі був припинений.

Дедлайн для висунення кандидатур на цей рік закінчився 1 лютого. У 2020 році комітет отримав 318 номінацій на Нобелівську премію миру, причому в 211 випадках мова йде про фізичних осіб і в 107 – про організації.

У 2019 Трампа на здобуття Нобелівської премії миру висунув прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе. Цьому передувала перша в історії зустріч на вищому рівні глав КНДР і США – Кім Чен Ина і Дональда Трампа.

На сайті Нобелівського комітету наголошується, що претендента може номінувати на премію будь-яка особа, «яка відповідає критеріям». Зокрема, це може бути діючий глава держави або уряду, представник національного парламента. Розголошення інформації про кандидатів, що не удостояться нагороди, допустимо лише через 50 років.

Нобелівська премія миру щорічно присуджується в Осло фізичним особам і організаціям, які зробили, на думку комітету, видатний внесок у справу зміцнення миру.

У жовтні 2009 року цю престижну нагороду отримав Барак Обама, який займав на той момент пост президента США. На думку багатьох експертів, він був відзначений нагородою багато в чому завдяки своїй обіцянці добитися скорочення ядерних арсеналів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus