USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Норвегія з Україною», – очільник норвезького парламенту Масуд Гарахкані на зустрічі з українською делегацією

21 Березня 2024 22:22
Цього тижня делегація Верховної Ради України перебуває у робочій поїздці до Норвегії. Це перший візит народних депутатів до Королівства Норвегія за час повномасштабної війни.

Про підсумок третього дня поїздки написала народна депутатка від Волині Ірина Констанкевич.

«Робочий тиждень у Норвегії дуже плідний на зустрічі та предметні розмови. Зокрема із Президентом Стортингу Масудом Гарахкані, парламентським омбудсменом пані Ханне Гарлем, державним секретарем пані Енн Марі Аанеруд, Міністерством закордонних справ, Міноборони та іншими. Міжпарламентський діалог триває», – зазначила Ірина Констанкевич.

Окрім того, як член постійної делегації України в ПАРЄ нардепка повідомила, що асамблея ухвалила резолюцію щодо підтримки перемоги України і визнання Голодомору актом геноциду. До слова, норвезький Стортинг досі не визнав Голодомор геноцидом українського народу.
У розмові з Президентом Стортингу Масудом Гарахкані Ірина Констанкевич зазначила, що станом на сьогодні на найвищому рівні понад 25 країн світу визнали, що у 1932-1933 роках проти української нації було вчинено геноцид.

«Чекаємо такого кроку і від Стортингу Норвегії. Наголосила, наскільки це важливо, особливо в умовах сьогоднішньої війни і геноцидної політики наступника срср росії. Це приклад того, що непокаране зло завжди повертається», – зауважила парламентарка.
Також у цьому контексті обговорили підтримку Стортингу щодо розширення п’ятирічної оборонної Програми імені Фрітьофа Нансена.

Читати ще: «Світ має чути Україну», – народна депутатка з Волині про міжнародну роботу

Норвежець Фрітьоф Нансен рятував людей від голоду в Україні понад 100 років тому. Полярний дослідник на початку 20-х років ХХ століття відвідав Харків, де розгорнув активну діяльність, рятуючи від голоду передовсім дітей. Ба більше. На порятунок людей він віддав свою Нобелівську премію.
Також предметом розмови було обладнання укриттів в українських школах та повернення депортованих громадян України, зокрема дітей. Депутати Верховної Ради повідомили норвезьким колегам, що рашисти депортували лише за офіційними даними понад 20 тисяч неповнолітніх.
«Вкотре дякуємо Норвегії за допомогу, безапеляційну підтримку, внесок у Перемогу України над російським агресором та пришвидшення миру в Європі», – написала Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Березня 2024 23:09
Яке традиційне норвезьке ім'я в очільника парламенту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus