USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нотр-Дам горить через Зе: як соцмережі відреагували на недолугий жарт Березовця

16 Квітня 2019 16:15
Пропрезидентський політолог Тарас Березовець потрапив в скандал. Він вирішив використати трагедію у Франції – пожежу в Нотр-Дам де Парі – для чергового наїзду на Володимира Зеленського.

Жарт «порохобота» виявився зовсім не смішний і викликав критику. «Страна» описує хронологію події і наводить позицію лідерів думок.

«Макрону пощастило». Що заявив порохобот № 1

Вчора ввечері загорівся Нотр-Дам – католицький храм в центрі Парижа, один із символів французької столиці. 800-річний собор згорів практично вщент. На місце НП виїжджав президент Макрон. До палаючої будівлі приходили французи з національними прапорами. Вони сумують: святині більше немає.

У цей час ведучий телеканалу «Прямий» Тарас Березовець вирішив написати в в Twitter таке повідомлення:

«Взагалі, Макрону дуже пощастило, що після приїзду Зеленського згорів всього лише Собор Паризької Богоматері. А міг би і Єлисейський палац спалахнути».

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон жарт не оцінила. «Як вам не соромно !? Ганьба», – прокоментувала дипломат слова Березовця і затегала главу МЗС Павла Клімкіна.
Після реакції Дюмон пропрезидентський політолог зрозумів, що перегнув палицю, і вирішив виправдатися. Але своєрідно – перейшов до нападу. І заявив, що посол чомусь не обурюється жартами газети «Шарлі Ебдо»:

«Скандально відоме французьке видавництво Charlie Hebdo кілька років тому стало мішенню терористичної атаки через свої неоднозначні публікації. Проте, ніхто не поставив під сумнів право журналістів на свою суб’єктивну думку».

Далі він заявив, що його жарт нітрохи не гірший тих, що робить «Квартал» Зеленського.

«Чи був жарт за гранню. Так, був. Але, відверто, чим він в принципі відрізняється від 90% жартів 95-го кварталу. Тим не менш, президент Франції і посол в Україні сіли за один стіл з людиною, яка є автором багатьох жартів, за які в Європі давно б залишився без роботи », – написав Тарас Березовець.

Також він заявив, що зазнав цькування з боку «фабрики тролів Зеленського», які розміщували «абсолютно ідентичні пости однаковими словами в сотнях профілів». Як приклад політолог додав два скріншоти зі схожими за змістом публікаціями.

Зокрема, «тролі» показували реакцію на пожежу в Парижі Березовця і Зеленського, які кардинально відрізняються за емоційністю та смисловим навантаженням. Зокрема, кандидат в президенти висловив слова співчуття французькому народові.
«Діяли системно, нахабно, відкрито. Можете переконатися в цьому самі. Вже зовсім скоро з цією жорсткою реальністю доведеться зіткнутися будь-кому з вас, хто посміє висловити дещицю критики на адресу пана Зеленського ... Що до Паризького собору, його втрата є безумовною трагедією для світової культури і я сумую разом з усією французькою нацією. Я не мав наміру образити нічиї почуття і приношу свої вибачення всім, кого образив мій невдалий жарт. Собор в моєму пості був всього лише невдалою метафорою і тому я видаляю свій неоднозначний жарт з минулого поста », – заявив Березовець.
«Вова, це не ти сірниками бавишся під кайфом?»

Правда, можна припустити, що пост Березовця був не таким вже випадковим. Тому паралельно з ним багато і інших прихильників Порошенка вирішили прив’язати пожежу до Зеленського.

Наприклад, лідер С14 Євген Карась. «Я не знаю, що міг вимагати Зе у Богоматері, але такий варіант виходу з ситуації – непоганий», – написав лідер ультраправих.
Ще один порохобот – Павло Нусс – написав у стилі Березовця:

«У Франції палає знаменитий Собор Паризької Богоматері. Вова, це не ти випадково сірниками бавишся під кайфом?»
На думку Олександра Палія, пожежу в Парижі після відвідин Зеленським можна вважати знаком – що буде з країною, яку від очолить.
Не вибився з лав порохоботов і Антін Мухарський.
Паралельно в Facebook запустили колаж. На ньому Василь Голобородько, якого грає Зеленський в серіалі «Слуга народу», їде на велосипеді, а за його спиною палає Нотр-Дам.
Втім, весь цей креатив від порохоботів після жорсткої реакції громадськості був швидко згорнутий. Найбільш помітним виявився лише пост Березовця. Його і стали обговорювати найбільше.

Реакція на пост Березовця

Блогер Макс Бужанський в Telegram спробував придумати діалог «порохобота» і посла, який міг би відбутися:

«Як вам не соромно ?? !! – написала посол Франції щодо чергового ідіотського зауваження Березовця.

Ніяк не соромно, пані посол.

Якби їм могло бути соромно, ми б в іншій країні жили.

У нас схема проста.

Їх начальник, героїчний наш Президент ще на 4 дні, вдає з себе європейця.

А його колектив, відображає реальну картину.

Березовець, це ще дурниця.

Ви, пані посол, не чули Олешка, Палія, Волоха та інших учасників Вата Шоу.

Хто це такі?

Та ніхто, як бачите, команда Петра Олексійовича.

В принципі, досить подивитися на цю команду, і відразу все стає зрозумілим.

Адже вам все зрозуміло, пані посол?

До зустрічі 9 Травня, ми з вами будемо святкувати, послухаєте, що ці придурки будуть нести, ви ж ще не в курсі напевно, раз дивуєтеся? »
Глава Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко назвав пост Березовця «ганьбою»: «На тему спекуляцій пана Березовця ...

Це Рісс. Або Лоран «Рісс» Соріссо. Він вижив в результаті терористичної атаки на редакцію журналу «Шарлі Ебдо» в січні 2015 року, коли загинули 12 осіб. Карикатурист тоді був поранений в плече.

Я бачив пана Рісса буквально кілька днів тому. Видавець журналу «Шарлі Ебдо» виступав одним зі спікерів міжнародної конференції у Відні, яку організував Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір. На конференції француз розповідав про те, як «Шарлі Ебдо» працює після кривавих розстрілів в редакції. Давав поради як зберегти журналістику, незалежність, право на власну точку зору. Як жертвам атак витримати очевидну психологічну тягу до самоцензури.

Сама конференція стала масштабним форумом побитих журналістів, родичів і друзів убитих журналістів (Павло Шеремет, Ганна Політковська, «Шарлі Ебдо», Дафна Галичина), представників журналістських організацій, правозахисників і дипломатів.

Головне – не думати, що на тебе можуть напасти, – цитую одну з журналісток-розслідувачів з Європи. – Тому що можна зійти з розуму або вдатися до самоцензури. А корекція поведінки або своїх виступів – це вже не журналістика ...

Серед спікерів на конференції були також два представники з України – Катерина Горчинська (як друг Павла Шеремета говорила про неефективне розслідування вбивства журналіста) і я – голова НСЖУ (представляв зусилля по боротьбі з системною безкарністю за злочини проти журналістів) ....

А коли український пропагандист порівнює свій безглуздий політичний «жарт» із зухвалим гумором «Шарлі Ебдо» – це ганьба. Що і підтвердила своїм коментарем пані Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон» .
Блогер з Дніпра Володимир Міхєєв після поста Березовця розмірковував про суть порохоботів:

"І вороги людині порохоботи його ... "

Після того як Тарас Березовець дотепно прокоментував пожежу в соборі Нотр-Дам, цю заповідь треба було б включити в канонічний текст Євангелія. Щоб потім читати науки парафіянам тих 60 парафій, які здуру перейшли в автокефальну церкву.

Знаєте, що відрізняє поганого президента від хорошого клоуна? Нездатність відрізнити дотепну людину від клінічного ідіота.

Коли п’ять років цілеспрямовано комплектуєш останніми своє оточення, підсумок закономірний: ти перестаєш відрізняти деградацію від розвитку, а ганьбу від тріумфу.

В результаті країною керує збіговисько клінічних безумців, які поводяться як Надя з гранатою. Думаю, Савченко вони закрили тільки тому, що впізнали в ній більш ефективного конкурента.

В цілому, весь політичний процес в Україні – це альтернатива божевілля, коли ненормальна конкуренція в божевільні стає нездоровою. Це якийсь безвихідний і постійно тиражований «демократичний» вибір між маренням і важким маренням.

Україноцентричність і патріотизм порохобота – теж клінічні. Вони щиро вважають, що все, що відбувається в світі відбувається заради України або через Україну. А в центрі плоского світу, як гора Меру підносяться до небес амбіції Петра Олексійовича.

Нотр-Дам горить через приїзд Зеленського. Манафорта підставили теж ми. Жовті жилети – це Луценко похмелився не по-феншуй. Везувій прокинувся – це Гройсман щось несвіже поїв вчора на ніч. Путін щоночі страждає безсонням? Це все тому, що Порошенко таврує його ганьбою, виступаючи перед черговими затюканими бюджетниками у черговій глухій Кислодрищевці.

Якщо Петро Олексійович програє вибори, мені всього цього шоу виродків буде дуже не вистачати. Навіть чисто в матеріальному сенсі. За п’ять років я заощадив пристойні гроші на цирку, театрі і Кунсткамері ".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Навуходоносор Показати IP 16 Квітня 2019 17:07
Именно через таких березовцов страна теряет поддержку внешнего мира. Идиоты на службе власти!
Viking Показати IP 16 Квітня 2019 19:02
Березовець - це клінічний випадок. Тільки кретин може може відлизувати м'яке місце шоколадному роботодавцеві на фоні пожежі Нотр-дам Де Парі.
Спостерігач Показати IP 16 Квітня 2019 19:44
Взагалі собор загорівся після приїзду порошенка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus