USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Нова література для дорослих і дітей: чим поповнився книжковий фонд Луцької громади

15 Січня 2024 06:48
Нація, що читає і знає свою історію та культуру, – непереможна. Тому так важливо, щоб відвідувачі бібліотек мали можливість читати нову якісну українську літературу, зокрема й історичну та про події повномасштабної війни.

Про те, які новинки в бібліотеках Луцька, розповідають у сюжеті ТРК «Аверс».

Пенсіонерка Лілія Степанівна відвідує міську центральну бібліотеку для дорослих уже чотири десятиліття. Жінка каже: особливо радіє літературним новинкам у книгозбірні.

«Мені так подобається, що зараз стільки нової літератури. Я нині вивчаю історію України. Стільки не читала, скільки зараз. Попросила Грушевського, то мені дали цілий стос книг. Василя Шкляра сьогодні також читаю, у нього цікава література», – ділиться враженнями Лілія Остапенко.

Читати ще: Як у бібліотеках Луцької громади впроваджується цифрова освіта

Новим надходженням у бібліотеці радіють юні читачі. Ще восени минулого року в книгозбірнях громади Луцька завдяки міській раді з’явилися нові видання і для дітей, і для дорослих.

«Завдяки фінансуванню з міського бюджету отримали 380 тисяч гривень, провели процедуру закупівель і для всіх 25 бібліотек громади одержали понад 1900 нових видань художньої літератури. Вони були хорошим подарунком до Дня бібліотек. Книги вже розподілені й у міські, і в сільські бібліотеки», – зазначила директорка КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» Марія Назаревич.

А вже у 2024 році книжковий фонд бібліотек поповнився новими виданнями для дітей і дорослих від Українського інституту книги.

«Приємною під Новий рік подією для бібліотек Луцької громади стали книги, отримані за конкурсною програмою Українського інституту книги. Загалом для бібліотек луцької системи за цією програмою надійшло 828 видань. Приємно, що це нові книги, різножанрові: і художня література, і документалістика, і хроніка, й актуальні події війни. Також є новинки дитячої літератури для найменших читачів», – ділиться Марія Назаревич.
Нині всі нові видання вже розподіляють по бібліотеках громади – це 12 міських і 13 сільських книгозбірень.

Читати ще: Призначення директорів наукового ліцею та бібліотеки для юнацтва: волинські депутати погодили низку кадрових питань

«Книги розподіляються залежно від кількості користувачів: дітей та дорослих. Книги для дорослих – зараз болючі. У новій партії отримали видання, де є спогади про Бучу, Ірпінь, Миколаїв. Є книги про давню історію України, маємо і пізнавальні, і художні видання», – підсумувала завідувачка відділу формування книжкових фондів центральної міської бібліотеки для дорослих Марія Слободянюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus