USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нова програма підтримки «Луцькводоканалу»: у місті будуватимуть насосну станцію

27 Листопада 2019 16:50
Програма підтримки одного з найбільших комунальних підприємств міста передбачає виділення понад 14,6 мільйона на будівництво насосної станції на Дубнівському водозаборі.

Про це йшлося під час пленарного засідання 66-ї сесії Луцької міськради 27 листопада.

Депутати затвердили програму підтримки КП «Луцькводоканал» на 2020 рік. Як раніше повідомляли, загальна сума програми становить 36 мільйонів гривень, найбільший захід вартістю 14,665 мільйона гривень – будівництво насосної станції Дубнівського водозабору для перекачування промивних вод цього водозабору. Наразі такі станції перекачування мають Омелянівський та Гнідавський водозабори. Вже розробили відповідний проект, є висновки експертизи, планують залучити кошти екологічної субвенції.

Чотири мільйони у програмі передбачають на обслуговування кредиту НЕФКО. Окрім того, 200 тисяч пропонують виділити на придбання та встановлення люків – ці витрати не входять до тарифу. Протягом останніх двох років встановлюють легкі та важкі люки з логотипом підприємства. 400 тисяч передбачають на заміну пожежних гідрантів, яких нараховується загалом 790 у місті. Вони застарілі та зношені, а виявлені порушення повинні усуватися протягом 24 годин. Цього року ситуацію з пожежними гідрантами вдалося стабілізувати. 4,5 мільйона – сума для погашення заборгованості за спожиту електроенергію за минулі періоди. З березня наступного року планують вирішити це питання.

Щороку здійснюють до 800 розкопок, а благоустрій та відновлення території часом коштує більше, ніж ліквідація самої аварії, тому на благоустрій проїжджих частин доріг після усунення аварійних ситуацій на мережах передбачатимуть кошти у сумі 400 тисяч гривень. 500 тисяч з міського бюджету потрібні на придбання реагентів для попередньої очистки стічних вод. Мільйон гривень просять на осушення мулових карт, цього року хороший результат дало осушування чотирьох мулових карт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Луцьк Показати IP 27 Листопада 2019 16:53
А де звільнення керівника? Чи та "аварія" - то норма, і йому в кінці прку треба і премію заплатити?
Ахахах Показати IP 28 Листопада 2019 00:35
Як почнуть будувати, то місто вічність буде без води, а не 1.5 доби. По Львову, через сміття, пацюки бігали, а в нас лучани на бомжів перетворяться. П-покращення!
шеф Показати IP 28 Листопада 2019 08:03
процент втрат у водопр. мережах до 40 відсотків. це 40 000 тон артезіанськоі води яка щось важливе розмиває під землею у Луцьку.Мережі замінювати край необхідно.
sos Показати IP 28 Листопада 2019 16:24
Де ті чотири осушувальні карти!!!!!???? Ми не бачимо ні одної ,хотя і працюємо на очисних Луцького Водоканалу. Скоро до дому в Луцьк будемо "брьохатися" через Стир,адже з карт мул тече в річку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus