USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцькводоканал» може отримати $25 мільйонів на модернізацію

6 Березня 2015 13:43
Комунальне підприємство «Луцькводоканал» хоче отримати позику від Світового банку на впровадження проектів для модернізації. Організатори задуму розрахували, що через кілька років гроші повернуться завдяки економії.

Зі слів директора КП «Луцькводоканал» Івана Корчука, зараз підприємство працює над отриманням позики від Світового банку в розмірі 25 мільйонів доларів.

«Ми розуміємо, що лише в результаті проведення реконструкції та модернізації об’єктів підприємства можна і в майбутньому значно зменшити витрати на енергоносії. Тому підприємство сьогодні приділяє багато уваги пошуку ефективних інвесторів», - наголошує Корчук.

Прогнозовані енергоощадні заходи й їхня окупність:

1. «Модернізація технологічної системи станції водопідготовки в місті Луцьк». На сьогодні вона готова до оновлення на 80%, не вистачає 20 мільйонів гривень. Орієнтовна окупність - 15 років.

2. «Реконструкція каналізаційних очисних споруд міста Луцька продуктивністю 70 тисяч метрів кубічних за добу з добудовою блоку біоенергетичної переробки». Прогнозована вартість будівництва, згідно з ТЕО, - 334,75 мільйона гривень. Орієнтовна окупність - 15 років.

3. «Реконструкція каналізаційно-насосної станції-5 та КНС-5а, продуктивністю 40000 метрів кубічних pа добу в місті Луцьку». Прогнозована вартість робіт - 20,56 мільйона гривень. Орієнтовна окупність - 5 років.

4. Реконструкція КНС-1. Прогнозована вартість робіт 13,5 мільйона. Орієнтовна окупність 5 років.

5. Реконструкція КНС-2. Прогнозована вартість робіт 27 мільйонів. Орієнтовна окупність 7 років.

6. Реконструкція КНС-3. Прогнозована вартість робіт 12,50 мільйонів гривень. Орієнтовна окупність 4 роки.

7. Реконструкція КНС-4. Прогнозована вартість робіт 16,00 мільйонів гривень. Орієнтовна окупність 6 років.

8. Реконструкція НС №3 на Дубнівському водозаборі. Прогнозована вартість робіт 5 мільйонів гривень. Орієнтовна окупність 5 років.

9. Реконструкція НС Гнідавського водозабору (заміна 1-го насоса). Прогнозована вартість робіт 1,5 мільйона гривень. Орієнтовна окупність 3 роки.

10. Реконструкція НС Омелянівського водозабору (заміна 1-го насоса). Прогнозована вартість робіт 1,5 мільйона гривень. Орієнтовна окупність 3 роки.

11. Диспетчеризація діючих водозаборів. Прогнозована вартість робіт 3,5 мільйона гривень. Орієнтовна окупність 3 роки.

12. Заходи з енергозбереження:

- виробництво біогазу з використанням для заправки автотракторного парку та опалення (вартість робіт визначається ТЕО на «Реконструкцію каналізаційних очисних споруд міста Луцька, продуктивністю 70000 метрів кубічних за добу з добудовою блоку біоенергетичної переробки»), орієнтовна окупність 3 роки;

- встановлення приладів частотного регулювання електродвигунів (вартість робіт та обладнання 8 мільйонів гривень, орієнтовна окупність 2 роки;

- впровадження джерела альтернативного енергоживлення на КОС (вітроенергетика, загальний обсяг інвестицій 41.1 мільйона гривень), орієнтовна окупність 5 років.

13. Придбання обладнання для санації мереж. Загальний обсяг інвестицій 15 мільйонів гривень, орієнтовна окупність 7 років.

14. Придбання спеціалізованої техніки. Загальний обсяг інвестицій 20 мільйонів гривень, орієнтовна окупність 5 років.

15. Заміна ділянок мереж. Загальний обсяг інвестицій 10.51 мільйона гривень.

Зауважимо, що цього року «Луьцкводоканал» уже працює з одним кредитом – позика від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) у розмірі 495 000 євро.

Кошти спрямовують на:

- заміну та модернізацію насосного обладнання на КНС-2, КНС-5;

- впровадження диспетчеризації та автоматизації системи водопостачання;

- реконструкцію підземних водозаборів (20 свердловин);

- заміну насосного обладнання на ВНС-ІІ.

Окрім кредитних коштів, для реконструкції прідприємство використовує й гроші, які закладені в тарифах на водопостачання і водовідведення в 2015 році як інвестиційна складова. Зокрема, цього року працівники підприємства встановили та налагодили нове обладнання для пом’якшення води ECOSOFT, яке використовують в електролізній установці.
Нагадаємо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у КП «Луцькводоканал» мільйонні борги: більшість від населення і «Луцьктепла».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
вода Показати IP 6 Березня 2015 14:22
ох і дехто наживеться...
Лучанин Показати IP 6 Березня 2015 16:16
Вже Луцьктепло взяло 14 млн. євро, а підприємство - банкрут, міська громада буде розраховуватися не один рік. Зараз Водоканал буру ще більшу позику. Все це сталося після того, як на ці підприємства поставив своїх людей єрємєєв. Мільйони євро беруть і віддавати не збираються. До того ці підприємства працювали. Борги звичайно були, але не в таких масштабах і без кредитів обходилися попередні керівники. Мафія кругом і кришує її романюк. ЛУЧАНИ НЕ МОВЧІТЬ, бо вам прийдеться своїми платіжками за воду і тепло повертати ці кошти. Запрошуємо прийти 18 березня 2015 року до луцького міського суду в 10:00 год, де буде розглядатися справа по поновленню на роботі бувшого директора луцьктепла киричука і не допустити його повернення. Ми повинні не допустити , щоб олігархи за безцінь скупили найбільші комунальні підприємства міста і диктували нам непомірні тарифи.
... до Лучанин Показати IP 6 Березня 2015 17:50
ну тоді лучанам потрібно забутися про нарікання на якість води, постійні аварії мереж хай теж їх не дивують... Власним коштом модернізацію Водоканал не зробить, яка б влада не була і хто б там не сидів... Єремеєва люди, Романюка , Шиби , Палиці... один хєр, самі ж лучани не платять, причому не бідні...
Ірина Показати IP 6 Березня 2015 20:27
Ото вже вкрадуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus