USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Нова Зеландія дає Україні $3,5 млн на нелетальну зброю

21 Березня 2022 09:43
Нова Зеландія виділить Україні 5 млн новозеландських доларів, або 3,5 млн доларів США, на купівлю нелетальної зброї і надішле до України захисне спорядження.

Про це заявила прем'єрка країни Джасінду Ардерн, передає УП.

Вона повідомила, що розмовляла з прем’єром України Денисом Шмигалем і було погоджено надати додаткові 5 мільйонів доларів на підтримку України, включаючи внесок до цільового фонду НАТО для надання негайної нелетальної військової допомоги, як-то паливо, військові пайки, засоби зв'язку та військові аптечки.

Нова Зеландія також вирішила поставити тактичне оборонне обладнання – бронежилети, шоломи та жилети.

Таким чином, загальна допомога Нової Зеландії Україні становитиме 11 млн новозеландських доларів, або понад 7,5 млн доларів США.

Начальник повітряної оборони маршал Кевін Шорт заявив, що тактичне спорядження, яке наразі є у Силах оборони Нової Зеландії, включає 1066 бронежилетів, 473 шоломи та 571 камуфляжний жилет.

Він сказав, що Нова Зеландія шукатиме найкращий спосіб доставити їх в Україну і, ймовірно, використає літаки Сил оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus