USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Нові дорожні знаки в Україні суперечать один одному: експерт розповів нюанси

3 Вересня 2021 17:09
Автомобілістам розповіли певні проблеми зі встановленням нових дорожніх знаків.

На це у своїй сторінці Facebook вказав автоюрист Володимир Караваєв, інформує ТСН.

Так, у липні цього року Кабмін затвердив дорожній знак 6.10 (на фото зліва). Однак, від 1 листопада в силу вступить інший знак з нового стандарту ДСТУ 4100:2021 (на фото праворуч).
Караваєв задається питанням, який у підсумку дорожній знак стоятиме перед постами поліції. За його словами, якщо затверджений урядом, то всі знаки 3.29 стануть «липою», оскільки знак 6.10, що пояснює причину обмеження швидкості, не буде відповідати стандарту.

Про це свідчить пункт 12.10 ПДР. Якщо дорожні знаки обмеження швидкості руху встановлені з порушеннями, водій не зобов’язаний платити штраф.

«... разом із знаками обмеження швидкості руху 3.29 обов’язково встановлюються відповідні дорожні знаки, які попереджають про... наближення до відповідного об’єкта.

У разі коли дорожні знаки обмеження швидкості руху 3.29 встановлені з порушенням визначених цими Правилами вимог щодо їх введення чи з порушенням вимог національних стандартів..., водій не може бути притягнений до відповідальності згідно із законодавством за перевищення встановлених обмежень швидкості руху», – йдеться в повідомленні.

Як ми писали, з 1 листопада 2021 року в Україні набирають чинності нові дорожні знаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus