USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Нові правила для перевізників та черги вантажівок на «Ягодині»: яка ситуація на українсько-польському кордоні

9 Травня 2023 22:06
У «Дорогуську» змінюють правила конвоювання українського аграрного транзиту. Проте на трафік через «Ягодин» це вплине несуттєво: акція протесту польських перевізників триває досі.

Про це повідомили у Волинській митниці.

Згідно з оперативною інформацією від митних органів Республіки Польща, суміжна сторона змінила порядок пропуску транспортних засобів з вантажами, які підлягають додатковим заходам контролю транзитного переміщення через територію сусідньої держави в морські порти або інші, крім Польщі, країни Європи.

Зокрема надалі конвоюванню (фізичному супроводу) підлягатимуть лише транзитні вантажі з пшеницею, кукурудзою, ріпаком, насінням соняшнику.

Транзит усіх інших товарів продуктової групи будуть контролювати за допомогою GPS-навігації.

Опломбовані та/або сформовані у колони для конвоювання ваговози протестувальники будуть безперешкодно пропускати через «Дорогуськ» після завершення їх митного оформлення у пункті пропуску.

Читати ще: У Мініфраструктури заявили, що знайшли рішення для розблокування пункту «Ягодин-Дорогуськ»

Очікують, що зазначені зміни у процедурі конвоювання аграрного експорту з України прискорять пропуск транзитних вантажів. Однак без розблокування «Дорогуська» для перевізників товарів інших груп, що експортуються українським бізнесом у країни Європи, цей вплив буде несуттєвим.

Наприклад, протягом цієї доби на виїзд з України було оформлено

26 транспортних засобів з товарами продуктової групи (сік, олія, борошно, мед), тоді як у живій черзі перед «Ягодином» уже п’ять діб поспіль очікують перетину кордону 350 перевізників. А в електронній черзі експорту, що завмерла, зареєстровано близько трьох тисяч ваговозів. Лише десятина з них записана до польського ветеринара.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сарк Показати IP 10 Травня 2023 08:37
Так зване конвоювання вирішується за 300 баксів Слава Корупції

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus