USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нові правила пересування транспорту в зоні АТО: три етапи перевірки і талони

16 Червня 2015 20:56
В'їзд і виїзд з окупованих бойовиками територій Донецької та Луганської областей заборонений громадському пасажирському транспорту. Про це, посилаючись на наказ від 16 червня першого заступника керівника Антитерористичного центру при СБУ, пише «Апостроф».

Згідно з документом, заборона не торкнеться тільки нерегулярних перевезень для окремих організованих груп (біженців, дітей для оздоровлення та відпочинку тощо), за наявності відповідного дозволу Координаційного центру при штабі АТО. Більш докладної інформації про те, хто підпадає під поняття «організованої групи», в наказі не зазначено.

Також, згідно з наказом, посилюється контроль перевірки транспорту та фізичних осіб. Перевірка транспорту на в'їзд і виїзд буде проходити у три етапи. Зокрема, вводяться такі поняття, як блокпости першого і другого рубежу, на яких будуть перевірятися документи і транспорт. Для контролю між ними вводиться талон, в якому будуть вказані дані про кількість пасажирів, а також вигляд та обсяг вантажу. Талон видаватимуть і забиратимуть в залежності від в'їзду або виїзду транспорту.

Третім пунктом, на якому будуть проводиться перевірки, до або після проходження на одному з блокпостів, вводиться контрольний пропуск в'їзду-виїзду (КПВВ). Блокпости будуть працювати цілодобово, без вихідних. При цьому працівники прикордонної служби України повинні вносити дані про фізичних осіб в електронну систему. Відмовити у виїзді з неконтрольованої території можуть у разі, якщо особистість не змогла підтвердити мету свого виїзду на підконтрольну (Україні - ред.) територію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОДОРОЖ У ЗОНУ АТО ОЧИМА ВОЛИНЯНКИ

Для перетину кордону на автомобільному транспорті будуть діяти шість контрольних пунктів в'їзду-виїзду: «Лисичанськ», «Зайцево», «Георгіївка», «Бугас», «Гнутовн», «Новоайдар». Контрольні пункти на залізничних шляхах будуть діяти на станціях «Червоний Лиман», «Костянтинівка», «Переїзна», «Волноваха».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus