USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку відкрили перший майданчик для вигулу собак

25 Листопада 2017 14:31
Перший майданчик для вигулу чотирилапих улюбленців відкрили у парку Героїв Майдану та Небесного Легіону обласного центру Волині 25 листопада.

Власники лабрадорів, бульдогів, хаскі та такс не приховували радості від відкриття майданчику, адже відтепер їхні улюбленці можуть спокійно бігати без повідка. Загалом площа майданчику для вигулу собак становить 240 квадратних метри. На вході розміщенні правила, яких мають дотримуватися всі без винятку господарі чотирилапих. Окрім того, на території майданчика є установка, яка поєднує смітник та відділ для пакетів, аби за собаками можна було прибирати.
Ініціаторка ідеї створення майданчика Анна Курнєва розповіла, що власники чотрилапих прийняли участь у громадській ініціативі, міська влада виділила 50 тисяч гривень на проект та матеріали, 25 тисяч гривень зібрали мешканці. З її слів, новостворений майданчик для собак убезпечить домашніх улюбленців від автомобілів на дорозі та дозволить їм бігати без повідка.
Один з ініціаторів ідеї Андрій Сірук зазначив, створення собачого майданчика ще більше наблизить Луцьк до європейських міст.
Як зауважив заступник міського Костянтин Петрочук, проблема вигулу собак у невстановлених місцях тягнеться не один рік і люди постійно звертали увагу, що у Луцьку не було спеціальних місць для цього, тому міська влада відвела місце для майданчика і спільно з ініціативною групою вдалося реалізувати цей проект. З його слів, це лише початок, адже в наступному році подібні майданчики планують відкривати в інших районах міста.
Директор КП «Ласка» Богдана Новарчук наголосила на тому, що власники собак можуть вигулювати їх будь-де, втім вони мусять прибирати за своїми домашніми улюбленцями.
Зауважимо, що у планах «собачників» встановити спеціальні бар’єри для тренування чотирилапих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Оглядач Показати IP 25 Листопада 2017 18:10
Дивно, що представники "Національного корпусу" та "Свободи" не перешкодили відкриттю майданчика для вигулу собак у день ушанування пам"яті жертв голодомору (аналогічно до зриву перегляду фільму про авіацію на Волині)...
Кусто Показати IP 25 Листопада 2017 21:10
Все для собак!!ОТАК і живемо.Краще би сортир у центрі відкрили!!
ааа до Кусто Показати IP 26 Листопада 2017 17:22
ну то відкрийте, хто вам заважає, будьте ініціатором
Аліна Показати IP 25 Листопада 2017 21:21
Молодці! Гарно втілений задум!
Герої майдану Показати IP 25 Листопада 2017 22:42
Просто супер
Небайдужа Показати IP 25 Листопада 2017 22:46
Дуже" грамотно" продумали вхід на майданчик - якраз на доріжки де гуляють мами з маленькими дітьми -браво !!!(((((((((((
йо до Небайдужа Показати IP 27 Листопада 2017 09:48
А Вам шо не зробиш - все не так. Собаки бігали по всьому паку - було погано. Собаки гуляють у відведеному місці - вхід не там! Йолки-палки! Там же такий трафік буде що ай-яй-яй! Коляски перекидатимуться.
Лучанка Показати IP 27 Листопада 2017 13:35
Приємно, що лучани самі вболівають і роблять самостійно щось для розвитку міста))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus