USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – нові правила утримання тварин

22 Грудня 2017 16:38
Відтепер у Луцьку заборонено вигулювати собак будь-де, адже це можна робити лише в 11 встановлених місцях. Попри це, обмежень для того, аби містяни могли гуляти із домашніми улюбленцями, немає.

Про це йшлося під час пленарного засідання 36-ої сесії Луцької міської ради 22 грудня.

Головні зміни у програмі озвучила директор комунального підприємства «Ласка» Дана Новарчук.

«Для того, аби жителям і гостям міста було зручно, ми розробили й термінологію: «прогулянка» та «вигул» тварини. Відтепер, прогулюватися з твариною можна в усьому місті, але тримати її на повідку (для деяких порід і в наморднику), а от вигулювати без повідка можна лише на спеціальних майданчиках. Також зауважуємо, що всі собаки мають бути на повідку, навіть і маленькі песики», - наголосила посадовець.

Та додала, що нині є 11 місць для вигулу псів, одне вже впорядкували за РАЦСом, ще одне мають намір огородити в Центральному парку імені Лесі Українки.

«Це дороговартісні роботи, на парк потрібно десь мільйон, тому ми шукаємо різні джерела фінансування й хочемо, щоб щороку облаштовували не менше ніж один майданчик для вигулу. Ще власники собак зобво’язані їх реєструвати, якщо цього не робитимуть, то їх буту штрафувати чи забиратимуть тварин», - додала Дана Новарчук.

Зауважимо, що власники тварин мають прибирати за своїми улюбленцями, якщо цього не робитимуть, то штраф за порушення складатиме 800 гривень.

Також Дана Новарчук інформувала, що в Луцьку є 425 безпритульних і понад 10 тисяч домашніх тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 22 Грудня 2017 16:56
вивели собаку, на?рали біля під'їзду і красота....
121 Показати IP 22 Грудня 2017 18:58
Вигул і прогулянка. Брєєєєд. Тіпа собака під час прогулянки не вигулюється....
Просто мама Показати IP 22 Грудня 2017 19:59
Я так розумію, що вигуляти - цe попісяти, покакати і відпустити з повідка, щоб побігав.
Дана Новарчук Показати IP 22 Грудня 2017 20:21
Прогулянка - це коли людина йде із своїм улюбленцем по місту будь-де, відточки А до точки Б. Але тримає її на повідку, деякі породи собак і в наморднику. На вигулі може відпустити з повідка , бавитись з нею, тварина може контактувати з собі подібними,для деяких порід собак, без повідка, але в наморднику.
Жанн до Дана Новарчук Показати IP 22 Грудня 2017 20:30
Довго думали?
ааа Показати IP 22 Грудня 2017 20:36
Нарешті... а то бігають без намордника, а хазяї тільки - не бійтесь, не кусається....
1 Показати IP 22 Грудня 2017 20:48
хм... на 10 тис. собак 11 місць для вигулу, це тисяча собак на одну ділянку... цікаво придумали...хто автор???
Собачник Показати IP 22 Грудня 2017 21:03
Можливо я щось не ророзуміюю, але про який Мільйон може йти мова. Загородити територію сіткою і поставити декілька лавок - це мільйон? Бридко читати!
Баскервіль Показати IP 22 Грудня 2017 22:02
Автори коментарів висловили більше практичних порад і критичних пропозицій, ніж членкор псячих наук Дана. А Еріх Кох в робочому кабінеті дога тримав. А в Берліні на власні очі бачив, як в ресторані в компанії статечних німців мирно лежав лабрадор ! А де правила перевезення домашніх тварин в громадському транспорті ? Як може керівник на високому зібрані так безвідповідально розкидатись словами "... потрібно десь мільйон". Десь мільйон - то на школу потрібно, на борги Луцьктепла і вже десь вкінці на собачі проблєми . Під програму розробіть спочатку документацію,кошторис, обумовте черговість, етапи фінансування і т. д. , ... ну є ж усталений порядок. А то вискочила, як з конопель, шось ляпнула навіть не собакам, а курям на сміх І впевнена що people схаває. А то вже гроші на таблички з юридично безграмотним текстом потратили і де результат ? Тих 425 безпритульних собак спочатку читати текст на табличках навчи !
Баркас Показати IP 23 Грудня 2017 09:52
Мільйон на один майданчик????))))) То там буде телевізор ,сайна і втракціони????? За РАКСом загородили ділянку парканом і поставили смітник!!!!!от за мільйон??????
Житель міста Показати IP 24 Грудня 2017 10:49
Мільйон не мільйон,торбинку в руки і прибирай,вийшла з дитинкою погуляти одне лайно в дворі
Житель міста 2 Показати IP 29 Грудня 2017 01:05
Читаю і думаю а що за Ласка це не там де трупи собак в холодильнику найшли ? Так же для вигулу на їх майданчиках треба щоб собака була зареєстрована в підприємстві Ласка як вони кажуть сплачювати символічну ціну 8 гривень з розрахунку на 10 тисяч собак плюс 12 лямів на будівництво самого притулку з бюджету плюс пару лямів на будівництво цих майданчиків для вигулу собак , у нас реальні проблеми з собачими какашками .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus