USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Нові транскордонні туристичні продукти та промоція історичної спадщини: у Луцьку провели польсько-український круглий стіл

11 Травня 2023 19:50
11 травня в режимі онлайн відбувся польсько-український круглий стіл «Життя у середньовічному та ранньомодерному Луцьку та Любліні». В конференц-залі Центру надання адміністративних послуг у Луцьку зібралися краєзнавці, історики, дослідники минувшини Луцька, які вивчають вказану тематику, є авторами низки публікацій і зацікавлені донести інформацію до якомога ширшої аудиторії.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

Круглий стіл розпочався з хвилини мовчання за загиблими захисниками України та слів вдячності польській стороні за співпрацю в цьому проєкті і солідарну підтримку України під час війни загалом. Про це, зокрема, говорив секретар Луцької міської ради Юрій Безпятко.
Крім того, він наголосив, що сьогодні надважливо знати справжню історію наших народів. Адже свого часу вона зазнала викривлень, і зараз цим користується ворог.

З польського боку учасників круглого столу привітала заступниця директора департаменту європейських фондів Адміністрації міста Люблін Моніка Клос.

Читати ще: «Таємниці двох веж»: у Луцьку створять за стосунок-квест із середньовічними героями

Начальниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Луцької міської ради Анна Вінцюк поінформувала учасників, що круглий стіл є одним із заходів проєкту «Таємниці двох веж: промоція історичної спадщини Луцька та Любліна через інноваційні технології».
Проєкт фінансують з коштів Європейського Союзу, реалізовують його з 2021 року. Він має на меті збільшення кількості відвідувачів старих міст Луцька і Любліна. Сприяти цьому має створення нових транскордонних туристичних продуктів – промоційного відео, мобільного додатка та електронного буклета.
Для створення електронного буклета під назвою «Повсякденне життя історичного Луцька та Любліна» буде використано інформацію експертів, яка прозвучала сьогодні під час круглого столу. Зокрема луцькі науковці підготували презентації про рід Чорторийських, луцьке міщанство XVII століття, просвітницьку діяльність римо-католицької громади.

Натомість польські дослідники культурної спадщини закцентували увагу на архітектурних пам’ятках – старовинних замках, вежах і костелах Любліна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus