USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Нові ціни на газ спровокують сотні мільйонів боргів у бюджетних закладах Волині

30 Вересня 2021 13:55
Різке подорожчання газу на ринку у вересні вже провокує збільшення витрат на енергоносії, до яких бюджетні установи не готові. Для бюджетних закладів обласної комунальної власності сума, якої не вистачатиме для оплати за енергоносії, обчислюється сотнями мільйонів гривень і без допомоги держбюджету покрити цю різницю не вдасться.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії обласної ради.

Так, депутат облради Ярослав Матвійчук запропонував провести аналіз, скільки не вистачатиме бюджетним закладам області на оплату енергоносіїв у зв’язку з подорожчанням газу.

«Якщо вартість тисячі метрів кубічних газу була 8 тисяч гривень, то на вересень в нових договорах це вже 28 тисяч гривень. В рази зростуть тарифи. Треба буде шукати резерви, хоч, сподіваємось, що буде субвенція на різницю в тарифах, але реальними цифрами це не передбачено поки що. У Володимирі-Волинському уже є проблеми з центром профтехосвіти, де не вистачає грошей на оплату енергоносіїв», – зазначив він.

Як повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, такий аналіз, щоправда приблизний, вже робили. І висновки невтішні.

«Ми вже робили такий аналіз, хоч він приблизний, бо ми рахували за ціною трохи більше 17 тисяч гривень за тисячу кубометрів газу. Тоді необхідно було близько 150 мільйонів гривень. Якщо до 30-ти тисяч за тисячу кубометрів – нестача буде близько 300 мільйонів гривень по області. Відповідні листи були направлені в Мінфін. Ми надіслали документи з проханням нерозподілену дотацію направити на охорону здоров’я і освіту, але й цих коштів буде недостатньо. Без підтримки держави ми не витягнемо ці питання. Бо ніхто не міг передбачити такого різкого подорожчання газу», – повідомив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Правда Показати IP 30 Вересня 2021 14:29
Це ринок!Вперед,думате...
Ау_дятле_ до Правда Показати IP 30 Вересня 2021 14:42
Це штучні монополії і економічно не обгрунтовані ціни.
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2021 07:22
"У кремлівських палає, бо в Україні ціну на газ встановлює ринок, а не вони" І в кого тепер палає?
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2021 08:28
Интересно, какие бигборды, при нынешней цене газа на рынке, вывесит "Нафтогаз"? Наблюдаем дальше за бредом происходящего.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus