USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Нові тріщини на луцьких будинках і нові «відмовки» влади. ФОТО

16 Серпня 2013 12:28
Тріщини у будинку на вулиці Писаревського, 4, у Луцьку – це не єдине, над чим мешканці вже тривалий час «сушать голови». Каналізація у будинку в аварійному стані – періодично прориває та затоплює все підвальне приміщення, інформує Волинська правда.
Проблеми з каналізацією розпочалися практично відразу після заселення будинку людьми – у 1991 році. Крім того – у квартирах на 1 поверсі увесь «продукт» каналізації приблизно раз на місяць прориває з унітазів, йдеться у повідомленні.
Як розповідають мешканці, вони систематично 3,5 роки зверталися в ЖКГ №7. А відповідь така – винні самі, бо самі ж забиваєте каналізацію у власному будинку.
Лучани розповідають: будинок, який місцевий «Автозавод» збудував для своїх працівників, майже 2 роки не хотіли приймати в експлуатацію відповідні органи, однак понад 10 «подарованих» волинянок таки довели справу до кінця. Як результат, будівлю, зведену без дотримання будівельних норм, заселили люди, яким постійно доводиться терпіти усі незручності, про які власне, і йдеться.
«У жеку натякнули, щоб ми подавали на проект для від’єднання каналізації»
«У нашому будинку проживають люди, які мали стосунок до його будівництва і пояснюють, що неправильно був зроблений нахил самого будинку. І якщо в 5-поверхівці, що розташована поряд нашого будинку, щось кидають не те в каналізацію – топить саме наше житло», - розповідають мешканці будинку.
«Коли розпочали писати в міськраду, в жеку натякнули, щоб ми подавали на проект для від’єднання каналізації. Через те, що будинок постійно стоїть у цих відходах, утворилися тріщини. Тай взагалі там постійно стоїть вода, неможливо навіть зайти. Всюди грибок, завелися величезні слимаки.


Коли прориває каналізація, аж чопи вибиває, тому ми їх, як могли, позапихали ганчірками», - показують лучани.
«Недавно одну з квартир на першому поверсі так залило від підвального приміщення, що воду виносили відрами. А за тріщини майстер сказала, що вони поставили маячки, поки вони не ростуть. А нам що, сидіти і чекати, поки вони розпочнуть рости? Так можна дочекатися до Рівненської, 109, не дай Боже», – розповіла про біди проблемного будинку одна з його мешканок Ольга Остимчук.



Аби з’ясувати ситуацію з тріщинами у спеціаліста, журналіст видання звернувся безпосередньо до майстра ЖКГ №7 Людмили Онупрійчук. Реакція з її боку була, м’яко кажучи, не зовсім коректною, жінка навідріз відмовилася будь-що говорити та навіть називати своє ім`я та прізвище, мовляв, пишіть, що хочете. Лишень сказала, що ситуація їй відома, вже поставлені маячки на тріщину, по яких видно, що вона не збільшується.

У повідомленні йдеться, що коли мешканці розпочали шукати, де ж у них на будинку маячки, і який вони взагалі мають вигляд, з’ясувалося, що маячки – це звичайна замазка на тріщині, величиною з долоню. А зробили такі позначки лише на одній з найменших тріщин у будинку, а дві інші – значно більші, вочевидь, не розгледіли. Лише коли люди повторно «потривожили» жеківців, замазки демонстративно зробили і на інших тріщинах, та запевнили: будемо стежити.

«Це питання розглядалося в міській раді на постійній комісії. Як результат, було вирішено запропонувати мешканцям створити ОСББ», – розповів депутат Луцької міськради Тарас Бас.
«Крім вас самих, ніхто ваш будинок не полагодить»
Як розповів депутат міськради Роман Бондарук, жодного капітального ремонту в Луцьку з 2009 року не відбулося. ЖЕКи пояснюють: із тих грошей, які люди сплачують за утримання будинку, не передбачені капітальні ремонти взагалі. До прикладу, депутат навів статистику, що для того, щоб відремонтувати всі будинки в Україні, потрібно 500 мільярдів гривень.
«Запам’ятайте: вам, крім вас самих, ніхто ваш будинок не полагодить. Якщо ви самі не будете дбати про ваш будинок, то ніхто про нього не подбає», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мірка Показати IP 16 Серпня 2013 14:15
На що ідуть наші гроші за комунпослуги, якщо ЖКП ні за не хочуть відповідади.Дайте мені роз'яснення...Дуже цікаво.
Бондаруку Показати IP 16 Серпня 2013 14:22
створи осбб і керуй-грамотей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus