USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Новостворена релігійна громада Волині молилася за розстріляних у Луцькій тюрмі

21 Червня 2016 14:46
З нагоди 75-ліття трагедії рожищанський декан протоієрей Василь Шняк очолив заупокійну літію перед пам'ятником борцям за волю України.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

Присутні вшанували пам’ять загиблих 23 червня 1941 року. Тоді жертвами НКВС стали від двох до чотирьох тисяч чоловік. Не всі з них належали до антирадянських політичних рухів, деякі й до релігійних, культурницьких та господарських. Зокрема, жителі Рудки-Козинської входили до «Просвіти». Окремим вдалося вижити, з них досі живе в селі одна така жінка.

Перед громадою виступив голова сільської ради Микола Яцюк, який підготував фото розстріляних односельчан (15 чоловік).

Цій події передувала Божественна Літургія, яку служило духовенство благочиння в приміщенні Рудко-Козинської сільської ради, оскільки новостворена громада Київського Патріархату ще не має свого храму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Алексей Показати IP 22 Червня 2016 22:37
Нова пиар пропозиція від звичайних Агітаторів. Вони б краще розказали людям про Заповіді та Евангеліє, як каїн авеля вбив і за що. А то лиш по померлих люди шкодують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus