USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нововолинськ отримав 30 мільйонів на підвищення енергоефективності

14 Червня 2016 22:04
X Міжнародна конференція АЕМУ «Угода мерів: нові горизонти та можливості» завершила свою роботу 14 червня у Луцьку. Про це повідомляє «Волинська правда».

Темами обговорень на другий день роботи конференції були термомодернізація будівель, роль житлового сектору як ключового елементу успішного впровадження Угоди мерів та підвищення рівня участі громадянського суспільства в Угоді мерів.

В рамках конференції та відкриття Європейського Тижня Сталої Енергії про результати своєї діяльності в країнах Східного Партнерства, у тому числі в Україні, відзвітували представники двох грантових проектів – «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (COM-DEP) та «Угода мерів – Схід-2»(COM-East-II).

Зокрема, керівник Команди Підтримки Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» Ян Едвін Ваандерс проінформував, що з 19 підтриманих його програмою інноваційних заявок з підвищення енергоефективності муніципалітетів 5-ти країн Східного Партнерства, в Україні реалізують 11. На теренах Волинської області, до прикладу, місто Нововолинськ отримало грант в 1 037 062 євро (понад 30 мільйонів гривень), що є другим результатом згідно обсягів залучення грантових коштів.

«Україна є для нас дуже важливою, ми працюємо також і у інших країнах східного партнерства – Грузії, Вірменії, Молдові та Білорусі. Я думаю, що ваша країна, де аграрна складова економіки є доволі потужною, вже відчуває негативні наслідки глобального потепління. Тобто всім зрозуміло, що викиди двоокисі вуглецю в атмосферу, і відповідно, спалювання газу та вугілля, треба зменшувати, треба шукати альтернативні джерела енергії», - резюмував лідер команди «Угода мерів – Схід-2» Крістоф Фрерінг.

Своєю чергою, Президент Асоціації «Енергоефективні міста України» і міський голова міста Долина Івано-Франківської області Володимир Гаразд висловив сподівання, що вже до 2020 року вдасться добитися позитивних зрушень у цьому напрямку.

Він також розповів, що минулого року у місті Долина вдалося утеплити 13 багатоповерхівок згідно новітніх європейських технологій, а цього року на черзі – ще 17 багатоквартирних будинків.

«Угода мерів є дуже важливим чинником цієї роботи. Наше місто Долина на Івано-Франківщині приєдналося до цієї Угоди майже водночас із Луцьком, з 2010 року ми працюємо в рамках цієї Угоди. Ми маємо результати, і я гадаю, що Луцьк має гарний потенціал. Я також хочу подякувати лучанам за теплий прийом, і за ці чудові дні, які ми провели у вашому прекрасному місті», - додав Володимир Гаразд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 14 Червня 2016 23:00
Міському голові та депутатам-наша щира повага та низький доземний уклін. У Нововолинська тепер є великий шанс стати енергоефективним європейським містом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus