USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нововолинськ обділили у коштах на ремонт і утримання комунальних доріг?

28 Квітня 2009 14:14
Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков під час засідання координацйної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради переконував у несправедливості у розподілі коштів обласного бюджету, які спрямовуватимуться на фінансування витрат, пов’язаних з дорогами комунальної власності. Про це 28 квітня інформує репортер «Волинських Новин».
Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Микола Кучеренко розповів, що за останні роки на Волині виділялося дуже мало коштів на ремонт та утримання доріг комунальної власності.
Торік із зібраних понад 4-х десятків мільйонів гривень податку з власників транспортних засобів у обласному бюджеті залишилося 22 мільйони гривень. У цьому році всі кошти, зібрані від цього податку спрямовуватимуться на будівництво, ремонт, реконструкцію та утримання комунальних доріг, яких у області нараховується понад 8 тисяч кілометрів.
За словами пана Кучеренка, доріг з твердим покриттям у населених пунктах Волині – лише 40%. Микола Кучеренко вважає, що бюджетні кошти слід спрямовувати на створення білощебеневого покриття, а не асфальтного. Це, на думку посадовця, при однакових фінансових витратах дозволить зробити втричі більший об’єм робіт.
Влада районів та міст обласного значення до 1 травня має надати перелік комунальних доріг, які фінансуватимуться з обласного бюджету. Микола Кучеренко вважає, що при цьому слід надавати перевагу тим дорогам, які розташовані поблизу соціальних об'єктів, зокрема церков, кладовищ.
Голова Волинської облради Анатолій Грицюк гарантував присутнім, що до 2012 року волинська ділянка магістралі Київ-Ковель-Ягодин буде відремонтована. Пан Грицюк вважає, що кошти на роботи, пов’язані з комунальними дорогами «не треба розпилювати» і вони мають спрямовуватися суто на ті дороги, що розташовані у населених пунктах.
Голова Володимир-Волинської районної ради Андрій Оніщук вважає, що Служба автомобільних доріг має узгоджувати проведення ремонту доріг місцевого значення з відповідними райрадами, РДА та сільрадами. За словами посадовця, іноді «краще взагалі нічого», ніж неякісний ремонт дороги. Заступник голови Турійської районної ради Ніна Корецька підтримала свого колегу. На її думку, варто перевіряти виконання ремонту доріг між населеними пунктами.
Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков незадоволений розподілом коштів бюджету області на ремонт комунальних доріг. Згідно з ним на Нововолинськ виділяється найменше коштів серед усіх районів та міст обласного значення – 144 тисяч гривень.
Пана Сапожнікова обурює те, що Володимир-Волинському, де населення набагато менше, виділяють на комунальні дороги у кілька разів більше коштів. Микола Кучеренко зазначив, що це тому, що у Нововолинську – 50% доріг з твердим покриттям, а у Володимирі – лише 30%.
Пан Сапожніков відповів, що тоді напишуть, що у Нововолинську – 20% доріг з твердим покриттям. «Давайте не перекручувати то в політичну площину», – сказав Микола Кучеренко.
За словами заступника голови Волинської обласної ради Бориса Загреви, слід фінансувати ті дороги, громада яких хоче теж вкладати кошти. Пан Загрева зазначив, що рекомендація про першочергове спрямування коштів на ремонт комунальних доріг, де буде співфінансування з боку громад підтримана двома постійними комісіями облради.
На думку заступника голови облради, «той, хто вклав копійку не дасть безвідповідально копати, ламати, трощити...». З пропозицією Бориса Загреви Микола Кучеренко не погодився. Анатолій Грицюк вважає, що щодо співфінансування робіт стосовно доріг варто запустити пілотний проект, але лише у наступному році. Голова Волиньради вважає, що слід питання ремонту доріг вирішити пошвидше, оскільки вже п’ятий місяць року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus