USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нововолинські шахтарі протестуватимуть під Верховною Радою

24 Жовтня 2019 10:51
У вівторок, 29-го жовтня, під стінами Верховної Ради України відбудеться акція пікетування шахтарських профспілок. До протестів долучаться гірники з нововолинських шахт.

Гірники вимагатимуть виділити кошти для погашення заборгованості з виплати зарплати. Про це повідомив глава Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у фейсбук, пише Буг.

«Головна вимога учасників протесту – виділення 1 млрд гривень на виплату заборгованої зарплати, сума якої станом на 21 жовтня уже складає 1,172 млрд гривень »- написав Волинець

Він зазначив, що шахтарські колективи налаштовані рішуче й готові залишатись у Києві до тих пір, поки не буде ухвалено рішення про виділення коштів.

Голова місцевої організації НПГУ Сергій Макаров розповів, що з Нововолинська буде їхати автобус. Очікується близько 50-ти шахтарів з копалень ДП «Волиньвугілля» «Бужанська» та № 9, а також з недобудованої № 10 «Нововолинська».

Загалом заборгованість по зарплатах на Волиньвугіллі складає 57 мільйонів 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, депутати Волиньради звернуться до президента, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра, а також міністра енергетики та захисту довкілля щодо необхідності врегулювання проблемних ситуацій на вугледобувних підприємствах Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus