USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нововолинці вдруге провели фестиваль духовної та патріотичної пісні

10 Червня 2009 12:30
Вчора, 9 червня, у Нововолинську відбувся тринадцятий фестиваль духовної та патріотичної пісні. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Захід розпочався у Свято-Успенському Низкиницькому монастирі, звідки духовенство та парафіяни хресним ходом пішли у Нововолинський парк культури і відпочинку, де відбувся молебень.
Фестиваль урочисто відкрили єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков, голова Іваничівської районної державної адміністрації Віктор Березюк.
Як розповів один із організаторів свята, благочинний Нововолинської округи, настоятель Свято-Вознесенського храму, протоієрей Віктор Мельник, фестиваль церковної та патріотичної пісні у Нововолинську проводився вдруге.
Духовно-мистецький доробок співаків представляв три складові: богослужбовий твір, церковна псалма і патріотична пісня. Кожного разу патріотичну пісню співали про рідний край, дерево, квітку, а цього року вибрали пріоритетом українську старовинну пісню.
На літній естраді у парку через посередництво релігійної  пісні любов Богові і ближнім дарували 18 духовних хорів із міст Ковель, Володимир-Волинський, Нововолинськ  та  Іваничівського, Володимир-Волинського, Турійського, Ковельського, Ратнівського, Любомльського районів.
Також на свято прибули понад двісті священиків Української Православної Церкви Володимир-Волинської єпархії. Усього у заході брали участь понад 600 осіб.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus