USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нововведення: іспит на водійські права фіксуватимуть мінімум чотири відеокамери

26 Травня 2023 09:32
У Міністерстві внутрішніх справ підготували план заходів, який передбачає низку нововведень при складанні іспитів на отримання посвідчення водія.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

«Ми підготували план наших заходів аж до кінця 2023 року і достатньо планомірно йдемо у виконанні намічених дій. Що ми хочемо зробити? Що стосується водійських ліцензій – теоретична підготовка кожного водія може відбуватися не тільки в автошколах, а й самостійно або з репетитором», – сказав він.

Тобто, уточнив глава МВС, особа потім приходить до сервісного центру і складає відповідний іспит. При цьому в класах заборонять перебувати стороннім особам.

Читати ще: В Україні вдосконалили процедуру обов'язкового техогляду. Що змінилося

Клименко нагадав, що наразі у міністерстві планують залишити 55 сервісних центрів замість 148: «Ми ці центри залишаємо таким чином, щоб, наприклад, в Одеській області і Рені, і Білгород-Дністровський, і Одеса, і Подільськ мали центри, щоб людям було дуже зручно добиратися. Але проконтролювати якість здачі екзамену, технічно оснастити ці центри – це проблема, з якою ми стикнулися сьогодні».

Глава МВС пояснив, що, зокрема, йдеться про застарілі та необладнані машини. «Ми вже на позаминулому тижні перший автомобіль обладнали відповідними камерами. Таких камер буде мінімум чотири в кожному автомобілі», – запевнив міністр.

Стосовно марок автомобілів, як уточнив урядовець, то це будуть і Renault, і Hyundai. «Це не будуть застарілі марки, «Лад» точно не буде, радянського автопрому не буде. Машини до п’яти років випуску. Найголовніше, що ваші руки, ноги й обличчя, а також вашого інструктора буде видно. Камера встановлена зверху і вона повністю бачить, які педалі інструктор натискає, чи він перемикає акселератор, чи допомагає крутити руль», – зазначив Клименко.

При цьому фронтальна камера показуватиме весь шлях руху авто – як воно перелаштовується, паркується. «Також працює аудіозапис. Всі підказки інструктора будуть фіксуватися. Все відео й аудіо зберігатимуться у нас на сервері мінімум 30 днів. Це дозволить кожному, хто бажає скласти екзамен, поскаржитись на дії інструктора», – сказав міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сергій Показати IP 26 Травня 2023 10:48
Ставте хоч 5 камер, а хабаря все одно прийдеться дати
Сергій Показати IP 26 Травня 2023 11:11
Ви подивіться в сервісному в Луцьку як сиділа очката так і сидить і касу гребе!
Вогнеметом туди! до Сергій Показати IP 26 Травня 2023 12:49
Там взагалі кубло корупціонерів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus