USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Новим головою ДФС став усунутий за корупцію митник

5 Вересня 2018 16:25
Тимчасовим виконувачем обов'язків голови Державної фіскальної служби України після звільнення Мирослава Продана призначений скандальний екс-голова Одеської митниці Олександр Власов.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар ДФС Наталя Непряхіна, пише Обозреватель.

"Основне завдання Власова - продовжити курс реформування ДФС, боротьба з контрабандою та "тінню", наповнення бюджету, встановлення технічних засобів, процедури закупівлі, над якими працював Мирослав Продан", - зазначила Непряхіна.


Щоправда, за два тижні до своєї відставки Мирослав Продан усунув Власова з посади начальника Одеської митниці на період службового розслідування крадіжки 37 контейнерів із тканиною та іншими товарами.

"Я віддав доручення підрозділу внутрішньої безпеки центрального апарату ДФС на проведення службового розслідування. Для неупередженості дій на період даного розслідування необхідно усунути керівника Одеської митниці від виконання ним обов'язків. У мене є всі підстави стверджувати про причетність до даного злочину працівників Генеральної прокуратури України. Я звертаюся із заявою до НАБУ про проведення неупередженого розслідування", - сказав Продан на прес-брифінгу.

Чиновник також зазначив, що хоче уточнити інформацію про 37 контейнерів неврахованого товару на складах, раніше озвучену генпрокурором Юрієм Луценком.

"Факт виявлення, арешту та подальших дій відбувався і проводився виключно працівниками ДФС України. Наголошую: виключно працівниками ДФС України", - сказав він.

Продан підтвердив, що в ході розслідування працівники ДФС встановили причетність до крадіжки контейнерів групи Амінєва-Сердюка. "До речі, останній до цього часу працює у Генеральній прокуратурі", - зазначав Продан.

Що ще відомо про Власова

У 1993-1995 роках Власов працював у Миколаївській митниці, а потім - в органах СБУ, Державній податковій службі та Мінекономрозвитку.

З січня 2015 року обіймав посаду командира спецпідрозділу податкової міліції ДФС "Фантом". Завдання підрозділу - контролювати переміщення осіб і протидіяти незаконному перевезенню товарів через умовну межу уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей. Одеську митницю Власов очолив у 2017 році

В офіційній декларації Власова зазначено, що новий глава податкової володіє автомобілем MINI COOPER 2012 року випуску, орендує квартиру в Одесі площею 110 кв.м, а також користується квартирою у Києві загальною площею 136 кв.м. За 2017 рік він заробив близько 400 тисяч грн, при цьому Власов позичив третім особам 970 тисяч грн.

Зазначимо, законним главою ДФС залишається Роман Насіров. Рішення Кабміну він оскаржить в суді. "Мені повертатися нікуди не треба. Я залишаюся головою ДФС. Є незаконне рішення Кабміну. ​​Скоро це рішення має бути скасоване через свою незаконність", - зазначав Насіров на судовому засіданні у своїй справі.

Кабінет Міністрів України, згідно з Конституцією, не наділений повноваженнями усувати від виконання посадових обов'язків, зокрема, керівників центральних органів влади. Уряд може усунути державного службовця від виконання службових обов'язків лише на час здійснення дисциплінарного провадження. А щодо Насірова дисциплінарне провадження не відкривали і службового розслідування не проводили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
! Показати IP 5 Вересня 2018 16:43
Цей корупціонер тільки т. в. о. міністра. А на його місце, НА ПОСТІЙНО, ЗАМІТЬТЕ ПО КОНКУРСУ, пройде НАСІРОВ! Ще й одержить компенсацію з України за незаконне звільнення.
Власюк Показати IP 5 Вересня 2018 16:43
шило на мило міняють а з корупцією ніхто не боровся і не бореться тільки балачки одні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus