USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Новий кулінарний проект для АТО: у Луцьку наліпили 25 відер вареників

17 Березня 2015 08:45
Першу партію волинських вареників для бійців виготовили волонтери та активісти Волині. Так, новий кулінарний проект запустили самооборонівці, аби урізноманітнити харчування бійців української армії. Йдеться на сайті організації.

Нещодавно волонтери Луцького базового медичного коледжу наліпили для бійців 25 відер (125 літрів) вареників з картоплею. Вареники відварили та залили смальцем для тривалого зберігання.

Такий проект волинські самооборонівці перейняли від львівських колег-волонтерів, які займаються цією справою уже давненько.

Суть ідеї полягає у тому, що свіжозварені вареники з картоплею кладуться у пластикові відерця і заливаються розтопленим смальцем зі шкварками. Жир застигає і таким чином консервує готові вареники.

Далі їх треба лише розігріти в казанку або на пательні – і традиційна українська страва на столі у наших захисників. Термін зберігання – 2-4 тижні в таких погодних умовах, як зараз. Про це розповідає керівник волонтерського відділу «Самооборони Волині» Павло Савчук.

Наразі дата наступного етапу ліплення вареників уточнюється, проте небайдужі люди можуть долучитися і робити такі вареники самостійно вдома та передавати їх на штаб «Самооборони Волині» (ОБОВ’ЯЗКОВО вказуючи дату виготовлення).

Вареники краще робити з картоплею, така начинка найдовше зберігається. Окрім цього, нам потрібні пластикові лотки чи відра розміром 3, 5, 10 літрів для фасування вареників та траспортування їх у зону АТО.

Контактна особа щодо проекту: Павло Савчук (050) 378 24 99

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus