USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Новий рівень «Ночі в Луцькому замку»: європейські зірки та українські легенди

2 Липня 2017 19:00
Уже дев’ятий рік один із найдавніших замків України на одну ніч перетворився в культурний осередок заходу, де об'єдналися сучасне вуличне мистецтво та виступи кращих оперних виконавців Європи та українських музикантів зі світовим іменем. Цей симбіоз створив незабутнє арт-шоу «Ніч у Луцькому замку», подібного якому досі ще не було.

«Ніч у Луцькому замку» розпочалася 1-го липня о 14:00. Попри дощ, на замковій площі розгорнулася алея майстрів народної творчості. З дітьми гралися аніматори й усіх розважали весеілі та емоційні міми. Чималий інтерес викликав виступ французького театру «RemueMenage» із величезними білими ведмедями, яких виготовили власноруч.

Вечірній програмі передувала прес-конференція, під час якої запрошені гості поділилися враженнями. Зокрема лауреат Національної Премії України імені Тараса Шевченка, володар титулу «Вердіївський голос» (Італія), лауреата 12 міжнародних конкурсів, соліст Польської Національної опери у Варшаві, Чеської Національної опери у Празі та Датської Королівської опери у Копенгагені Андрій Шкурган подякував за те, що він отримав можливість виступити перед земляками, бо останні роки живе та виступає в Європі.
Традиційно, розпочали «Ніч у Луцькому замку» із церемонії запалювання вогню, який символізує «Саміт у Луцьку».
Виконав цей ритуал Львівський академічний театр «Воскресіння», який відомий своїми експериментами та несподіванками.
Атмосфера в замку була унікальною, бо етностиль поєднали з класикою та сучасним мистецтвом. Оформлення фестивалю було вишуканим, а локації заходів динамічно змінювалися, відтак, не було пауз, аби сумувати.
Приємним подарунком для лучан та гостей міста стала Гала – Опера. Для учасників арт-шоу «Ніч у Луцькому замку» виступили виконавці класичної музики з Італії, Румунії, Польщі, Угорщини, Чехії і Данії. Вони виконували класику світового музичного мистецтва , зокрема твори Бетховена, Россіні, Белліні, Верді, Мендельсона, Елгара, Пуччіні, Дебюссі, Гершвіна, Майбороди, а також прем’єрне виконання творів сучасних композиторів Керол Енн Вівер і Роберто Молінеллі.
Диригентом був лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Народний артист України, професор Володимир Сіренко. А пару солісту Андрію Шкургану склала Катаріна Корезі-Лал - солістка Віденьської оперети, Румунської Національної опери у Бухаресті і Словацької Національної опери у Братиславі.
Далі Луцький замок запалав у вогнях.
Велетні на ходулях та феєричне дійство вогню показав Львівський академічний театр «Воскресіння», підготувавши виставу «Глорія», де показали боротьбу добра і зла.
Тим часом, танцювальне шоу, якого з нетерпінням очікувало багато лучан і гостей міста, показав модерн-балет Раду Поклітару, представивши виставу "Дощ"
Чимось неймовірним стало сучасне шоу Molecole італійської балерини на повітряних кулях.
Виступ давався з труднощами, адже вітер був сильним і команді доводилося то опускати, то знову піднімати балерину. Попри це, балет у повітрі, який вперше показали на Волині, заворожував. Зауважимо, що куль було понад 300 й після завершення виступу їх подарували відвідувачам замку.
Згодом під стінами замком «закрокували» ведмеді французького театру «RemueMénage», які світилися та танцювали разом із учасниками «Ночі в Луцькому замку».
Від вуличного театру дійство перейшло до український композитора, піаніста-віртуоза Євгена Хмари. Володар Голлівудської премії імпровізаторів, фіналіст шоу «Україна має талант» заграв музику, яку творить сам.
Хоча, зізнається Євген Хмара, це не зовсім його музика, а те, що йде з космосу, мовляв, він є лише таким собі ретранслятором. Також композитор зауважив, що йому соромно за те, що в такому гарному місті Луцьк він уперше й пообіцяв повернутися з новим проектом.
Завершальним став виступ гурту «LaFesta electric opera», який підняв зі стільців молодь до танців.
Ділячись враженнями від арт-шоу, учасники «Ночі в Луцькому замку» кажуть, що цього разу захід відбувся на високому рівні, як ніколи, а отримані емоції та враження - незабутні.

Зауважимо, що генеральним спонсором «Ночі в Луцькому замку» є Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», а сам захід благодійний, адже всі кошти від продажу квитків витратять на потреби Луцької міської дитячої поліклініки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus