USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Новий саркофаг над Чорнобильською АЕС готовий на 99%

26 Квітня 2019 20:35
Новий конфайнмент над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС готовий на 99%. Роботу планують завершити у травні-червні 2019 року.

Про це повідомляє День з посиланням на Урядовий портал.

«Основне завдання влади – забезпечити чистоту навколишнього середовища. Наш уряд завершив проект «Укриття», ми відновили весь комплекс заходів, щоб забезпечити безпеку для життя і здоров’я людей. Зараз ситуація повністю стабільна. Ми разом з міжнародними партнерами впроваджуємо новітні технології та рішення для подолання наслідків аварії на ЧАЕС», – сказав очільник Кабінету Міністрів Володимир Гройсман під час відвідання нового конфайнменту «Укриття».

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОЙТИ КРІЗЬ ЧОРНОБИЛЬ: МІФИ І ПРАВДА ПРО КАТАСТРОФУ

В Україні й надалі впроваджуватимуться усі заходи безпеки, наголосив очільник уряду.

Зазначається, що наразі уряд працює за трьома напрямами: ліквідація наслідків аварії на ЧАЕС, відродження територій, які зазнали радіоактивного забруднення, і забезпечення соціального захисту всіх постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Конфайнмент «Укриття» є унікальною технологічною конструкцією, аналогів якій немає ніде у світі. Він уже успішно пройшов пробну 72-годинну експлуатацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus