USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новий штам коронавірусу «Омікрон» може бути вшестеро заразнішим, ніж «Дельта», – біолог

27 Листопада 2021 19:35
Новий штам коронавірусу, який Всесвітня організація охорони здоров’я назвала «Омікрон», може бути вшестеро разів заразнішим, ніж штам «Дельта».

Таку думку висловив біолог австрійського Інституту молекулярної біотехнології Ульріх Елінг, повідомляє УНІАН.

«За першими оцінками, він може бути у 500% заразнішим, ніж «Дельта»», – сказав Елінг.

За його словами, «Дельта» був приблизно на 60% заразнішим, ніж штам «Альфа».

«Тому поширення («Омікрону») по всьому світу відбудеться набагато швидше, ніж це було з «Дельтою»», – зазначив біолог.

Елінг додав, що новий варіант коронавірусу має приголомшливу кількість мутацій – 32 – в одному спайковому білку. Саме ці мутації, за словами біолога, сприяють підвищенню заразності та здатності вірусу вислизати від імунних клітин («імунній втечі»).

Вчений переконаний, що єдиний шанс зупинити розповсюдження нового варіанту коронавірусу – це обмежити переміщення людей через кордони. За його словами, необхідно припинити польоти з південної частини Африки та утримати вірус у межах Гонконгу та Ізраїлю, де він, очевидно, вже є.

«Ми не знаємо, наскільки сильно хворіють люди в цьому регіоні Південної Африки зараз. Я впевнений, що ці дані з’являться найближчими днями, але це два параметри, які нам потрібно знати: як хворіють люди, і чи працюють вакцини», – наголосив він.

Новий штам має велику кількість мутацій, деякі з яких викликають у ВООЗ занепокоєння. Цей варіант виявили у Ботсвані. Про нього вперше повідомила Всесвітня організація охорони здоров’я з Південної Африки 24 листопада. Наразі новий штам виявлено у кількох країнах на півдні Африки, у Гонконзі, Ізраїлі та Бельгії.

Попередні дані, зібрані фахівцями, свідчать про підвищений ризик повторного зараження цим варіантом у порівнянні з іншими. Число випадків цього варіанту збільшується майже у всіх провінціях Південної Африки.

ПЛР-тест не виявляє ні один з генів нового штаму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Мабуть Показати IP 27 Листопада 2021 20:33
він має рацію , але чому вшестеро а не всемеро ?
Людина Показати IP 27 Листопада 2021 20:50
Та ні вдесятеро
ооо Показати IP 27 Листопада 2021 20:59
Кто им названия придумывает ?
Лучан до ооо Показати IP 28 Листопада 2021 17:21
ВОЗ и придумывает, создали новый штамм - придумали название ему.
Анонім Показати IP 27 Листопада 2021 22:28
Загрались хлопці,пора вже закінчувати з цими вірусами.Свинячий грип пройшов,свиней знищили, СНІД , Рак і інші хвороби вже не актуальні,бо не вигідно лікувати,а от вакцину виробляти для стада,це да,бізнес не поганий.
Мирон Показати IP 27 Листопада 2021 22:31
Як вже це задовбало, хочуть морально винищити.
Айболит до Мирон Показати IP 28 Листопада 2021 08:03
Та вже,майбуть, хочуть, щоб раз в квартал вакцинувалися....,і більше ні про що інше і не думали...
Анонім Показати IP 28 Листопада 2021 00:25
Через деякий час скажуть, що існуючі вакцини ефективні від "жахливого нового виду" коронавірусу і без обов'язкової вакцинації нам не вижити. Ще не так давно при відвідуванні лікаря ці всі хвороби називались лікарями одним словом "віруска", тепер всі вони мають імена, навіть ті, які ще не встигли до нас дійти. Вірусів розвелось останнім часом щось забагато, хоча моя сім' я хворіти більше і важче не стала ніж раніше.
Баба Маша Показати IP 28 Листопада 2021 01:00
Віруси були, є і будуть. Деякі види раку навіть пов"язують із вірусом. Людей загнали вакцинувтися , хоч більшість цього не хоче. Хватить вже трагікомедію грати про коронавірус , бо на багато більше людей із інсультами, інфарктами, раковими захворюваннями .Треба вчитися ,мати передову медицину , жити повноцінним життям.
Луцьк Показати IP 28 Листопада 2021 08:30
"ПЛР-тест не виявляє ні один з генів нового штаму." Значить такі ПЛР-тести,як і "діючі Вакцини"))
Анонім до Луцьк Показати IP 28 Листопада 2021 10:55
Значить тести відмінять - буде тільки вакцинація, для чого це все й нагнітається, щоб виправдати жорсткі обмеження і ввести посуті обов'язкову вакцинацію
Лучан до Анонім Показати IP 28 Листопада 2021 17:24
так і є, вже давно було зрозумілим що це просто питання часу, потроху - потроху підведуть до того що обовзякова вакцинація, певно будуть прямо додому скоро приходити і казати " або укольчик або за грати " :)
море Показати IP 28 Листопада 2021 10:07
Ще з дельти не вилізли,вже омікрон,хто це все видумує,сука

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus