USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Нудно, затягнуто, поверхово», - експерти про розслідування Горбача

8 Вересня 2017 21:19
«Детектор медіа» проаналізував випуск «Слідства. Інфо», у який увійшов регіональний сюжет «Ударна сила Палиці» з Волині. Експерти його розкритикували, назвавши нудним, затягнутим та поверховим.

Моніторинг складається з аналізу якісних показників у формі таблиці й суб'єктивної думки експертів, які у своїх коментарях спираються на чітко визначені параметри оцінки та особисті враження, що ґрунтуються на досвіді та знанні жанру.

Сюжет із Волині підготував Юрій Горбач. Тема цікава — про те, як, буцімто, голова облради Ігор Палиця створив власну «кишенькову армію», замаскувавши її під громадське формування з назвою «Варта порядку». І що цей бойовий загін, ніби, бере участь у різних незаконних справах — наприклад, може бути причетний до побиття місцевих активістів, які відверто дратують владу.

Інтригує? Безперечно. Дивимося. І поволі засинаємо.

«Ударна сила Палиці» — це страшенно затягнутий сюжет із довжелезними підводками про те, що хтось погоджується дати коментар і розповісти про ситуацію. Таке відчуття, що в автора стояло завдання натягнути хронометраж.

У матеріалі багато відео невідомого походження. Знайти його не полінувалися, але журналістові не стало сил написати запит до обласної ради про можливу причетність Ігоря Палиці до громадського формування (якщо не вдалося поспілкуватись особисто) й використання «Варти порядку» як охорони у владних установах (якщо не відповіли усно одразу). Натомість автор вимагав тут же, на місці, дати йому відповідь на усний запит, забувши, що останній опрацьовується так само, як і письмовий запит — п'ять робочих днів. Та час піджимав.

Ще один сюрприз чекав на глядача наприкінці сюжету. Нам перелічили цілий букет порушень, які нібито скоїли члени «Варти порядку» — наприклад, блокування журналістів та погроми на митниці. Просто так, через кому, як доконаний факт. Про що взагалі йшлося? Хтось знає? Чув? Може, поясните? «Навіщо? Ми залишимо це тут, нехай повисить». Бо, самі розумієте, поліція розслідує «низку» кримінальних проваджень. А що з того буде — «час покаже». Та скільки ж можна цих штамів!

Висновок: поспішали, поверхово.
Інформація про експертів:

Автор звіту, експерт із моніторингу журналістських розслідувань Федір Сидорук, медійний експерт, колишній головний редактор програм розслідувань «Знак оклику» та «Слідство. Інфо». Колишній автор та ведучий проектів «Перший відділ» та «Останнє попередження» продюсерського центру «Закрита зона». Має досвід телевізійних розслідувань у національних ЗМІ. Співпрацював із телеканалами «1+1», 5-м, ТВі, «Громадським».

Авторка звіту, експертка із моніторингу журналістських розслідувань Надія Бабинська (Вірна), медійна експертка, тренерка. Працювала кореспонденткою «Громадського радіо», кореспонденткою відділу нормативної аналітики ІАЦ «Ліга», розслідувачкою в Corruptua. Наразі дописує на Ni korupciji. Досвід у журналістиці з 2001 року.

Проект ГО «Детектор медіа» здійснюється за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 8 Вересня 2017 21:24
Нє, ну хто такий той Горбач? Хто про того Горбача колись шось чув?
Анатоль_ Бідзюра до Анатоль_ Показати IP 9 Вересня 2017 12:51
Зайдіть аноніме, котрий пише під моїм ніком, на сайт "4Влада" і познайомтеся зі журналістом Юрієм Горбачом - лауреатом всіляких міжнародних антикорупційних відзнак і нагород. Ви провокатор!
Саша Показати IP 8 Вересня 2017 22:28
Я про нього чув... кажуть г*дон рідкісний і затянутий дуже(((
=) Показати IP 9 Вересня 2017 08:43
Так де факти, хоч однієї розправи? Ну, хто такий той чуріков? хто такий той горбач? рЄбята, ваш континіумівській брєд не цИпляє... Вупше... Насторожує, шо оці вашіпсевдо розслідування підкріплюються силовим тиском регіонального СБУ?! Виходить Горбач один із нікудишніх регіональних порохоботів.
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 9 Вересня 2017 10:14
Публікація замовна. Горбач - молодець! Не нудно і не поверхово. Нормально і актуально. Мужньо і сміливо. Хто експерти? Де? Назвіться. Тоді поговоримо. Хто автор публікації? Не здивуюся, якщо мій коментар не з'явиться.
Анонім до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 9 Вересня 2017 12:04
Слухай, Бідзюра, тебе вже ніхто не сприймає нормально. Так що змирись з цим.
Анатоль_ Бідзюра до Анонім Показати IP 9 Вересня 2017 17:27
Як можна сприймати всерйоз тебе - віртуального підлизувача дуп і віідмазувача місцевих чиновників, що літає по всіх нововолинських сайтах під різними ніками?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus