USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обдарованим волинським дітям вручили путівки в «Артек-Буковель»

15 Червня 2016 18:44
Путівки в оздоровчий табір «Артек-Буковель» вручили обдарованим учням.

Шкільні канікули – можливість відпочити від насиченої навчальної програми, оздоровитися та набратися сил. Проте через фінансову нестабільність у державі та низку інших факторів не всі батьки можуть забезпечити належний відпочинок своїм дітям. Не надто дбає про здоров’я юних громадян і держава.

У рамках програми «Здоров’я волинян» Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» уже п’ятий рік поспіль організовує відпочинок у таборі «Артек-Буковель». Цьогоріч оздоровитися в мальовничих Карпатах мають змогу 1000 юних волинян, які здобули перемоги в обласних олімпіадах, конкурсах та змаганнях, - повідомляють у прес-службі Фонду.
Днями депутати Волинської обласної ради від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірина Констанкевич та радник голови правління Олександр Курилюк завітали у ЗОШ – Ліцей №1 І-ІІІ ступенів Каменя-Каширського та НВК селища міського типу Любешова, щоб привітати дітей із закінченням навчального року та вручити обдарованим учням путівки в оздоровчий табір «Артек-Буковель».
«У зв’язку з тим, що Фонд цьогоріч розширив діяльність у межах всієї Волині, ми вирішили підтримати у містах та районах успішних учнів, які старанно працювали протягом навчального року.

Путівка в «Артек-Буковель» – винагорода, яку школярі отримали за наполегливість та успішність. Засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця особливу увагу приділяє підтримці й мотивації обдарованої молоді, яка вже невдовзі творитиме майбутнє України. Успіхи таких дітей мають для нас велике значення, тому один із пріоритетів Фонду – сприяти розвитку їхніх здібностей», – зазначила Ірина Констанкевич.
Серед тих, хто отримав путівку в Буковель, є юна бандуристка Людмила Костючик з Каменя-Каширського. Її батько Роман каже, що їм не по кишені організувати такий відпочинок донечці, тому він вдячний Фонду Ігоря Палиці за те, що тут оцінюють здібності дітей та стимулюють їх працювати над собою.

Присутні озвучили чимало проблемних питань гостям із Фонду «Тільки разом». Однією з найактуальніших проблем Камінь-Каширської школи-ліцею є відсутність вентиляційної системи у спортивному залі. Через це стіни в приміщенні постійно вкриваються грибком та пліснявою, діти змушені дихати шкідливими випарами.

Прийшли на зустріч з представниками Фонду й батьки школярів із ближніх сіл. Зокрема, мешканці села Осівці Камінь-Каширського району подякували Ірині Констанкевич за те, що та допомогла зрушити з місця питання будівництва нової школи. З цією проблемою осівцівська громада жила 25 років. Весь цей час діти навчалися у приміщеннях, більше схожих на клуню, ніж на класи. Ще з 90-х років осівчанам обіцяють нову будівлю. Тричі навіть виготовляли проектно-кошторисну документацію за бюджетні гроші. Проте лише зараз, коли проблему взяли під контроль обласні депутати від фракції «УКРОП», на школу в Осівцях виділили перший транш – 1 мільйон гривень. Другий мільйон буде виділено у другому півріччі 2016 року.

Перші групи дітей вирушили на відпочинок 12 червня. Восени на оздоровлення поїдуть школярі, які мають високі здобутки у спорті. Завдяки відпочинку в Буковелі діти не лише можуть оздоровитися, а й матимуть стимул навчатися, розвиватися та здобувати нові перемоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
рада за дітей Показати IP 15 Червня 2016 20:26
як же я радію, що найрозумніші і найталановитіші дітки не забуті. Добре що фонд вмотивував їх старання на наступний рік. Та все ж дуже хотілося б, щоб найкращих дітей відправдяли на відпочинок за державний рахунок..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus